Šport > Košarka
26 ogledov

Dragić: Te napake ne smemo ponoviti

košarka Saša Despot
Slovensko košarkarsko reprezentanco danes čaka druga tekma v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2017. V Botevgradu pri Sofiji se bo pomerila z izbrano vrsto Bolgarije.

Slovenija je kvalifikacije začela z zmago proti Kosovu in je nesporna favoritinja skupine, v kateri sta še Ukrajina in Bolgarija. Slednja je uvodno tekmo v Ukrajini izgubila za deset točk.

Selektor Slovenije Igor Kokoškov je v Bolgarijo pripeljal štirinajst igralcev, po treningu v Botevgradu pa je določil, da bosta na tribuni sedela Gezim Morina in Alen Dimic.

"Nimamo se česa bati. Pravzaprav smo lahko nevarni le sebi. Če bomo igrali svojo igro, moramo dobiti to tekmo," pravi Jaka Klobučar, kapetan Slovenije Goran Dragić pa dodaja: "Naša igra v napadu ni sporna, obramba pa je tista, ki odloča zmagovalca. Proti Kosovu smo dobili preveč točk in te napake proti Bolgariji ne smemo ponoviti."

Tekma, ki se bo začela ob 17. uri, bo potekala v novi dvorani v Botevgradu, kjer domuje bolgarski podprvak zadnjih dveh sezon. Objekt sprejme 4000 gledalcev, tekmo s Slovenijo pa naj bi si po pričakovanjih domačinov ogledalo okoli 2500 gledalcev.

Slovenija za uvrstitev na eurobasket 2017, ki bo potekal v Romuniji, Turčiji, Izraelu in na Finskem, potrebuje prvo mesto v skupini oziroma eno od najboljših štirih drugouvrščenih v sedmih skupinah.

Naslednjo domačo tekmo bo Slovenija igrala v sredo, 7. septembra, ob 20. uri v Celju proti Ukrajini.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.