Šport > Košarka
1086 ogledov

Dragić v formi z EP - bivšim prerešetal koš

Goran Dragić Miami Heat twitter
V najmočnejši košarkarski ligi na svetu so v noči na četrtek odigrali pet tekem.

Košarkarji Miami Heat so na četrtem zaporednem gostovanju vknjižili drugo zmago oziroma peto v sezoni, s katero so se prebili med prvih osem ekip na vzhodu. Ključni mož v Phoenixu je bil Goran Dragić, ki je zbral 29 točk, devet skokov in štiri podaje.

Miami je zmagal 126:115, Dragić, ki je v Phoenixu igral pet sezon, pa je bil najboljši igralec Heata. Iz igre je metal 9:19 (trojke 1:5), s črte prostih metov pa je bil stoodstoten (10:10). Dragić ima po enajstih tekmah povprečje 20,2 točke na tekmo, kar ga uvršča na 28. mesto v ligi NBA, ob tem pa zbere še 4,7 podaj in 4,4 skoke na tekmo.

Eric Bledsoe NBA Šport Menjava, ki je Vzhod naredila bolj negotov

31-letni slovenski kapetan ima izjemno serijo proti nekdanji ekipi. Odkar igra v Miamiju, je proti Phoenixu izgubil le eno tekmo, letos januarja, ko je sam dosegel 24 točk. Tokratnih 29 je hkrati tudi njegov najboljši dosežek v tej sezoni. Miami je vodil celo tekmo, tretjo četrtino, v kateri je Dragić dosegel deset točk, je končal z vodstvom 94:86, zadnjo pa odprl z delnim izidom 7:0. Izbranci Erika Spoelstre so zadeli 12 trojk ter imeli 53 odstotni met iz igre.

Miami bo naslednji dve tekmi prav tako igral v gosteh, in sicer čez dva dni v Salt Lake Cityju ter nato v Detroitu, v domačo dvorano Airlines pa se bo vrnil 15. novembra proti Washingtonu.

Nekdanji zmaj blestel

Vodilna ekipa lige je Boston, ki je v dvoboju najtrofejnejših ekip v zgodovini lige NBA premagal Los Angeles Lakers s 107:96 in vpisal deseto zmago v nizu. Najboljši igralec Bostona je bil nekdanji član Olimpije Avstralec Aron Baynes, ki je z 21 točkami postavil osebni rekord v ligi NBA.

Prvič v sezoni je manjkal trenutno eden najboljših igralcev v ligi, Latvijec Kristaps Porzingis. Zaradi lažje poškodbe komolca je izpustil gostovanje v Orlandu, njegov New York pa ni uspel nadomestiti njegove odsotnosti oziroma povprečja 30 točk ob 51 odstotnem metu iz igre, 7,5 skokov in 2,3 blokade, ki ga uvršča na drugo mesto med strelci. Gostitelji so slavili s 112:99.

Na ostalih dveh prizoriščih je Detroit premagal Indiano s 114:97 in vpisal šesto zmago v sedmih tekmah, prvaki Golden State Warriors pa so s 44 doseženimi točkami v tretji četrtini strli odpor Minnesote (125:101).

NBA, izidi:

Phoenix Suns - Miami Heat 115:126
Goran Dragić 29 točk, 9 skokov, 4 podaje v 38 minutah za Miami.

Boston Celtics - LA Lakers 107:96
Detroit Pistons - Indiana Pacers 114:97
Orlando Magic - New York Knicks 112:99
Golden State Warriors - Minnesota Timberwolves 125:101

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.