Šport > Košarka
3026 ogledov

Dragić v Ljubljano vabi največjega vseh časov

goran dragić Dragić bo tretjič v karieri zaigral v končnici najmočnejše lige na svetu.
Košarkarski zvezdnik Goran Dragić je bil gost priljubljene oddaje Full Timeout na ameriški športni postaji Fox Sports.

Slovenski kapetan je med drugim povedal, da če bi imel možnost, bi na večerjo povabil Michaela Jordana. "V Ljubljani bi ga peljal v dobro slovensko restavracijo in mu predstavil kulinarične specialitete," je dejal Gogi.

michael jordan | Avtor: EPA EPA

Novinarka Kristen Hewitt mu je v dveh minutah postavila nekaj neobičajnih vprašanj in glede na odgovore slovenskega kapetana je jasno, da bi moral Air Jordan v Ljubljani poskusiti musako. To je namreč jed, ki jo Dragić najbolj pogreša v ZDA. "Je kot neke vrste lazanja. So plasti pašte, mesa in zelenjave. Pogrešam jo, čeprav bi mi jo klubski zdravniki verjetno odsvetovali," je razložil Dragić.

goran dragić steph curry Atraktivno Šport Tako si je Curry privoščil Dragića

Uvodno vprašanje je bilo, kaj mu pomeni zlata medalja na evropskem prvenstvu. Odgovoril je bil kratek in jasen. "Vse! V zadnjih dvanajstih letih je bilo na mojih plečih ogromno bremena in zlata medalja je res nekaj posebnega."

Sledilo je vprašanje o ameriških televizijskih oddajah, ki jih je spremljal, ko je prišel v ZDA. Dragić je odgovoril, da je kot otrok spremljal seriji The Fresh Prince of Bel-Air z Willom Smithom v glavni vlogi ter Family Matters.

Zanimivi so bili tudi Dragićevi odgovori o tem, kako Američani napačno izgovarjajo njegov priimek oziroma ime. "Velikokrat sem slišal Dragik, pa Dragović, tudi Tragić. Pri imenu je lažje, največkrat mi rečejo Go-run, se pravi pojdi teči."

Za konec je novinarka prihranila vprašanje o Goranovih lepih zobeh. Lani je namreč v dvobojih s tekmeci izgubil kar dva. "Ni strategije. Na igrišče grem na vse ali nič. Sicer pa imam odličnega zobozdravnika," je zaključil Dragić.

goran dragić Zmeda Šport Dragićev Miami širil neresnične informacije

Komentarjev 1
  • dusan72 21:51 08.november 2017.

    Hmm. Lahko, da se motim ampak kolikor jaz poznam musako sem jo vedno jedel s krompirjem. Zgornji opis s "pašto" je po mojem Lazanja.