Šport > Košarka
2099 ogledov

Dragićev Miami širil neresnične informacije

goran dragić Epa Dragić je bil z 19 točkami drugi strelec vročice.
Košarkarji Miami Heat so gostovali pri aktualnih prvakih lige NBA.

V severnoameriški košarkarski ligi so ponoči odigrali tri obračune. Na parket so stopili košarkarji Miami Heat, ki so v gosteh pri aktualnih prvakih lige NBA Golden State Warriors izgubili z 80:97.

Goran Dragić je za Miami odigral 31 minut ter v statistiko vpisal 19 točk, tri skoke in štiri podaje. Slovenski organizator igre je bil drugi strelec Miamija.

Rezervist James Johnson je vpisal 21 točk, devet skokov in šest podaj.

"Zmaga je bila v našem dometu, če bi igrali nekoliko bolj intenzivno. Tekma z malo doseženimi koši. S takšno obrambo imaš na gostovanju lepe možnosti za zmago," je povedal Dragić.

"Težave nam je povzročal napad. Zdaj je, kar je. Igrali smo dva dni zapored. Bili smo malce utrujeni. Toda brez izgovorov. Bili so boljši od nas," je športno priznal slovenski reprezentant.

Pri Golden Statu je Kevin Durant vknjižil 21 točk, osem skokov in šest podaj. Steph Curry je prispeval 16 točk.


Miami je po tekmi poskrbel za zmedo na družbenih omrežjih, saj je na Twitterju napačno zapisal končni izid in se pomotoma oklical za zmagovalca obračuna.

"Smo zmagali?" je zapisal eden od navijačev. "To pa je žalostno, se morate pretvarjati, da ste zmagali?" je dodal drugi.

Ekipa spornega tvita kljub napaki ni izbrisala.

"Moji varovanci so se na današnji tekmi lahko prepričali o zahtevnosti igranja na najvišji ravni, a gre le za eno tekmo v nizu. Upam, da bomo že na naši naslednji tekmi v Phoenixu prikazali veliko boljšo igro," je dejal trener Miamija Erik Spoelstra.

Boston je v olimpijski Atlanti dosegel že deveto zmago v nizu, zanjo pa si največ zaslug lasti Kyrie Irving, ki je gostiteljem v zelo napeti in izenačeni tekmi nasul 35 točk, medtem ko je bil pri osmoljencih najbolj učinkovit nemški organizator igre Dennis Schroder s 23 točkami. Brooklyn je slavil v Arizoni, prvi strelec pa je bil D'Angelo Russell s 23 točkami, za gostitelje je TJ Warren dosegel 20 točk.

Liga NBA, izidi:

Golden State Warriors - Miami Heat 97:80
(Goran Dragić: 19 točk, 3 skoki, 4 podaje v 31 minutah za Miami)

Atlanta Hawks - Boston Celtics 107:110
Phoenix Suns - Brooklyn Nets 92:98

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice