Šport > Košarka
65163 ogledov

Dragić zaprl poglavje: "Prišel je čas, da se posvetim drugi vlogi."

goran dragić
Nekdanji kapetan slovenske reprezentance je še enkrat poudaril, da je njegova odločitev dokončna.

Goran Dragić, prvo ime slovenske košarkarske reprezentnce ob zmagi na evropskem prvenstvu 2017, je za ameriške medije potrdil, da se poleti ne bo udeležil kvalifikacij za nastop na olimpijskem turnirju. 

Branilec Miami Heat ima več razlogov za takšno odlčitev, eden je vsekakor ta, da si želi več časa preživeti s svojo družino.

Ob tem ne gre zanemariti, da bo letos dopolnil 34 let, po lanskih težavah s kolenom in letošnji s prepono pa je njegova prioriteta zdravje, česar se zavedajo tudi v Miamiju, kjer so ga prav v želji po podaljšanju kariere degradirali v rezervista.

Dragić se je v novi vlogi odlično znašel, kar potrjujejo tudi številke. Čeprav ni član začetne peterke, v povprečju igra 27,9 minute na srečanje, kar je skoraj identično njegovemu kariernemu povprečju (28,0). V tem času prispeva 15,8 točke, 5,0 podaje in 3,1 skoka, kar ga uvršča med ključne igralce Miamija, ki zaseda visoko drugo mesto na lestvici vzhodne konference (31-13).

zion williamson Nova era Šport NBA na nogah, Dončićev naslednik rušil rekorde na krstni tekmi

Potem ko je lani legel na kirurško mizo in uspešno prestal artroskopijo kolenja, je danes njegova klubska kariera ponovno v vzponu, medtem ko je reprezentančne, kot je znova potrdil v pogovoru za ESPN, nepreklicno konec.

Dragić je na reprezentančno slovo namignil že po slovenski zmagi v Istanbulu, vnedar je takrat še obstajal kanček upanja, da bi si morda premislil. Skoraj tri leta po največjem uspehu slovenskega ekipnega športa je jasno, da tega upanja ni več.

"Ko sem bil mlajši, sem slovenski javnosti vedno dokazal, da sem pripravljen igrati za reprezentanco, ne glede na to, kdo je v ekipi. Če smo imeli dobro ali slabo ekipo, jaz sem bil zraven. Dal sem vse, kar sem lahko. V tem delu kariere moje telo ni več takšno kot nekoč. Moram biti previden," je pojasnil MVP zadnjega evropskega prvenstva.

Prepričala ga ne bi niti uvrstitev na olimpijske igre. "Poletje je čas za otroke. Oni so na prvem mestu," je dejal.

kristaps porzingis Kdo je kriv? Šport Dončić in Porzingis z različnima pogledoma

"Košarko sem igral neprekinjeno 12, 13 sezon. To je terjalo svoj davek. Imamo mlado reprezentanco na čelu z Lukom Dončićem, ki se mora razvijati. Luka je pravi vodja, ki bo znal ekipo potegniti skupaj. Prepričan sem, da bo izjemen," je dodal Dragić, ki je na EuroBasketu prispeval 22,6 točke in 5,1 podaje na tekmo, za vrhunec pa je poskrbel v finalu, ko je Srbiji natresel 35 točk. "To je bilo pravljično slovo. Pomirjen sem s tem. Dal sem vse, zdaj pa je prišel čas, da se posvetim vlogi moža in očeta," je sklenil slovenski zvezdnik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.