Šport > Košarka
6579 ogledov

Dragićeva usoda kljub donosni pogodbi visi v zraku

Goran Dragić Profimedia
Kje bo v prihajajoči sezoni igral Goran Dragić?

Moštvo Miami Heat, katerega član je nekdanji zlati kapetan slovenske reprezentance, je tik pred iztekom roka izkoristilo opcijo v pogodbi za podaljšanje sodelovanja z Goranom Dragićem

Slovenski košarkar, ki se je vročici pridružil leta 2015, je lani podpisal dvoletno pogodbo v vrednosti 37,4 milijona dolarjev. 

V prvi sezoni je imel 35-letni veteran zagotovljenih 18 milijonov dolarjev (pred plačilom davka), drugo leto pa je bilo opcijsko, kar pomeni, da je bila njegova usoda v rokah ekipe. V Miamiju so se odločili, da želijo Dragića zadržati, kar pa ne pomeni, da bo izkušeni organizator igre v prihajajoči sezoni res nosil dres vročice.

Goran Dragić | Avtor: Profimedia Profimedia
Dragićeva pogodba za sezono 2021/2022 predvideva 19,4 milijona dolarjev letne plače, kljub izkoriščeni opciji pa za zdaj ni zagotovila, da bo res ostal na Floridi.

Po navedbah dobro obveščenega novinarja Adriana Wojnarowskega bi lahko vročica Dragića zadržala zgolj z namenom, da ga vključi v paket, s katerim bi iz Toronta v Miami zvabili Kyla Lowryja. Gre za enega najboljših organizatorjev igre v ligi NBA, za katerega se zelo aktivno zanimajo tudi pri Dallas Mavericks.

Luka Dončić Mavs Clippers Dallas Šport Tega All-Star igralca želijo pripeljati k Dončiću

Dragić je v lanski sezoni odigral 50 tekem ter prispeval 13,4 točke, 3,4 skoka in 4,4 podaje on 43,2-odstotnem metu iz igre in 37,3-odstotnem metu za tri točke. Za Miami je doslej odigral 443 tekem rednega dela s povprečjem 16,2 točke, 3,6 skoka in 5,1 podaje ob 46,2-odstotnem metu iz igre in 36,4-odstotnem metu izza črte.

Čeprav je nekdanji kapetan slovenske izbrane vrste v jeseni kariere, ga bogate izkušnje, požrtvovalnost in zmožnost prevzemanja vodilne vloge, bodisi kot član začetne peterke bodisi kot rezervist, uvrščajo med najbolj dragocene in zaželene košarkarje v ligi.

Na to je opozoril tudi novinar Shams Charania, ki meni, da bi se v primeru, če Miami ne bi izkoristil opcije v pogodbi, med najboljšimi NBA moštvi vnel ogorčen boj za njegove usluge.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.