Šport > Košarka
21 ogledov

Dragićevih 23 premalo za Griffinovih 37

Griffin Dragić Green Los Angeles Clippers Phoenix Suns liga NBA EPA
Še en dober strelski večer Gorana Dragića je zasenčil Blake Griffin, ki je Phoenixu nasul kar 37 točk.

Slovenski košarkar Goran Dragić je imel še en dober večer, saj je v Los Angelesu proti moštvu Clippers dosegel 23 točk, vknjižil pa še pet podaj in tri ukradene žoge, a je bilo to premalo za uspeh ekipe iz Arizone. Clippers so se veselili zmage s 112:105 proti Phoenixu.

Zmaga gostiteljev tokrat ni bila vprašljiva, saj so Clippers v zadnjem delu vodili že za več kot 20 točk. Phoenix se je sicer podal v lov in bil po košu Dragića 20 sekund pred koncem pri izidu 105:109 na pragu presenečenja. To jim je preprečil Matt Barnes, ki je v zadnjih sekundah zadel tri od štirih prostih metov in postavil končni izid. V moštvu Los Angelesa je s 37 točkami blestel Blake Griffin.

Rivers: Blake dvigne roke in počaka

"Blake pride in opravi svoje delo, česar nasprotniki seveda ne marajo. Seveda pri tem dobi več udarcev kot kdorkoli na igrišču, kar je zanj seveda težko, a na koncu vedno opravi svoje delo. Nekateri mislijo, da bi se moral pred tem zaščititi, a raje dvigne roke in počaka, saj bi bil sicer suspendiran," je o najboljšem igralcu tekme povedal trener Doc Rivers, saj je bil Griffin tudi tokrat tarča ostre obrambe Phoenixa.

"Phoenix ima nekaj kredita. Trenutno igrajo, kot bi jim šlo za življenje, saj nujno potrebujejo vsako zmago. Vsaj tako je videti s klopi," je še povedal Rivers in pokazal razumevanje za ostro igro ekipe iz Arizone, ki pa se na koncu ni obrestovala.

Phoenix je zdaj v vse resnejšem boju za končnico, saj je trenutno na devetem mestu zahoda. Novo zmago načrtuje v sredo, ko bodo v svoji dvorani gostili Cleveland. Dragić se za osmo mesto bori z Memphisom Bena Udriha. Ta je danes prost, že ponoči pa v Memphis prihaja Portland.

Skupaj je bilo na sporedu sedem tekem. V gosteh so slavili le košarkarji Atlante, ki so v napeti končnici v Salt Lake Cityju premagali Utah s 112:110 in prekinili niz šestih zaporednih porazov. Kyle Korver je za zmagovalce dosegel 26 točk.

Liga NBA, izidi:

Los Angeles Clippers : Phoenix Suns 112:105
Charlotte Bobcats : Denver Nuggets 105:98
Brooklyn Nets : Toronto Raptors 101:97
Miami Heat : Washington Wizards 99:90
New York Knicks : Philadelphia 76ers 123:110
Milwaukee Bucks : Orlando Magic 105:98
Utah Jazz : Atlanta Hawks 110:112

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.