Šport > Košarka
16 ogledov

Dragićevih 26 preveč za Bike

Goran Dragić, Miami Heat Profimedias
Košarkarji Miamija so ponoči zmagali na gostovanju v Chicagu s 118:96.

Junak tekme pa je bil slovenski reprezentant Goran Dragić, ki je dosegel kar 26 točk, rekord v sezoni, ob tem pa še 9 podaj, tri skoke in tekmecem ukradel eno žogo. V dresu Miamija je blestel tudi Josh Richardson z 22 koši. V dresu Chicaga je s 17 koši in 12 skoki izstopal Španec Pau Gasol

Tekma se je odločila šele v zadnji četrtini, ki jo je Miami dobil s 34:15 za še šesto zmago na zadnjih sedmih tekmah. Miami je z 38 zmagami in 27 porazi četrto moštvo v razvrstitvi vzhodne konference lige NBA. Chicago, ki je vpisal še drugi zaporedni poraz, je igral brez poškodovanih Derricka Rosa in Jimmyja Butlerja. Na seznamu odsotnih pri Miamiju je zaradi zdravstvenih težav še vedno Chris Bosh.

"Igrali smo dobro obrambo ter jih prisilili v izgubljene žoge. Bili smo zelo agresivni, s čimer smo jim vsilili naš način igre ter dosegli veliko točk iz odprtih metov," je bil v izjavi za ameriške medije po tekmi zelo zadovoljen 29-letni Ljubljančan. Miami je dosegel ekipni rekord sezone s 14 ukradenimi žogami, od tega šest v zadnji četrtini, biki pa so vsega skupaj imeli na koncu na svojem računu 18 izgubljenih žog.

"Kaznovali so vsako našo napako ter so zadevali iz vseh mogočih položajev," ni bil vesel katalonski zvezdnik Chicaga Pau Gasol.

Bojevniki nadaljujejo pohod

S 57 zmagami in šestimi porazi daleč najboljša ekipa lige NBA Golden State Warriors nadaljuje s popolno prevlado. Portland Trail Blazers je na domačem parketu bojevnikov padel z izidom 128:112.

V ospredju moštva iz zlate države je bil znova duet, ki se ga je onstran velike luže prijel vzdevek The Splash Brothers, ki je dosegel skupno 71 točk. Klay Thompson je prispeval 37 točk, Stephen Curry pa jih je tokrat dodal 34, duet je tudi zakrivil 15 trojk. Bojevniki so vpisali še 47. zaporedno domačo zmago.

Poraz Kratkohlačnikov

New York Knicks pa so izgubili na gostovanju v Los Angelesu proti Clippers s 94:101. Saša Vujačić je na tekmi dosegel devet točk, tri asistence in dve skoka. Pri New Yorku je bil s 23 točkami najboljši Kristaps Porzigings, Robin Liopez je 20 točkam dodal neverjetnih 19 skokov, 20 točk pa je dosegel tudi Carmelo Anthony. Pri Los Angelesu je Chris Paul dosegel 24 točk.

Liga NBA, izidi:

Chicago Bulls - Miami Heat 96:118
Goran Dragić 26 točk za Miami.

Los Angeles Clippers - New York Knicks 101:94
Saša Vujačić 9 točk za New York.

Golden State Warriors - Portland TrailBlazers 128:112
Boston Celtic - Houston Rockets 98:102
Charlotte Hornets - Detroit Pistons 118:103
Philadelphia 76ers - Brooklyn Nets 95:89
Sacramento Kings - Orlando Magic 100:107
Utah Jazz - Washington Wizards 114:93
Memphis Grizlies - New Orleans Pelicans 121:114 (podaljšek)
Oklahoma City Thunder - Minnesota Timberwolves 96:99

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.