Šport > Košarka
7417 ogledov

Dragiću tega ne bi bilo treba storiti

goran dragić miami heat
Slovenski kapetan Goran Dragić je znova dokazal, da je velik košarkar, dober soigralec, predvsem pa pravi borec!

Goran Dragić se je v noči na nedeljo vrnil na parket severnoameriške lige NBA in po krajši odsotnosti spet zaigral v dresu Miami Heat. Vročica je tekmo z New Orleans Pelicans v domači American Airlines Areni izgubila z izidom 94:109.

Dragić, ki še vedno ni okreval po poškodbi komolca, zato je tekmo odigral v znosnih bolečinah, je na igrišču preživel 29 minut in prispeval 13 točk, 4 skoke in 2 podaji.

Anthony Davis Goran Dragić Miami Heat NBA Šport Dragić nemočen proti Pelikanom

Slovenskemu organizatorju igre se je po treh tekmah premora mudilo nazaj na parket, saj ga nezmožnost, da bi pomagal svoji ekipi, boli bolj kot razboleli sklep.

"Pogovarjal sem se z zdravnikom. Bolečina je še vedno prisotna. Je, kar je. Ni prvič, da igram z bolečino. Potrudil se bom za moje soigralce in naredil vse, kar je v moji moči. Nadaljeval bom s tretmajem in se vedel kot profesionalec," je ameriških novinarjem zaupal slovenski košarkar.

Po porazu s Pelikani je Dragić dejal: "Nikoli ne iščem izgovorov. Igral sem po najboljših močeh. Odigrali smo slabo tekmo."

Vročica se v zadnjem obdobju sooča s hudo kadrovsko krizo, saj poškodbe ne bremenijo le Dragića, temveč tudi številne njegove soigralce.

Dragićeva predčasna vrnitev je bila neločljivo povezana z zvitim gležnjem Diona Waitersa, ki se je poškodoval na obračunu z Dallas Mavericks.

"Fantje so bili zelo hvaležni za Gorana. Dokazal je, da je pravi bojevnik. V garderobi uživa spoštovanje."

Erik Spoelstra

"Menil sem, da bo dobro zanj, če se vrne in dobi nekaj ritma," je komentiral trener Erik Spoelstra. "Tega mu ni bilo treba storiti. Želel je pomagati soigralcem. Fantje so bili zelo hvaležni za Gorana. Dokazal je, da je pravi bojevnik. V garderobi uživa spoštovanje. Seveda je čutil bolečino, ker igra agresivno. Ne moreš igrati in ščititi komolca obenem. Prihaja do stika z drugim igralci, udarci dežujejo. Pregrizel se je skozi tekmo," je požrtvovalnega Slovenca pohvalil trener Miami Heat.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice