Šport > Košarka
95 ogledov

Drama v Domžalah, serija izenačena

košarka
1/17
Saša Despot
Košarkarji Zlatoroga so z zmago na parketu Heliosa (52:55) finalno serijo izenačili na 1:1.

Košarkarji Zlatoroga so dobili drugo tekmo finala lige Nova KBM in izenačili izid v seriji na tri zmage na 1:1. V Domžalah so Helios Suns premagali s 55:52.

Tretja tekma bo v petek ob 18. uri v Laškem, četrta v nedeljo znova v Domžalah, morebitna peta pa 8. junija v Laškem.

Zlatorog je z zmago naredil, po teniško rečeno, 'rebreak' in žogico oziroma prednost domače dvorane vrnil na svojo stran.

Tako ostaja v igri za naslov državnega prvaka, ki ga v dosedanjih treh poskusih igranja v finalih še ni osvojil. Prvo tekmo v nedeljo v Laškem so Domžalčani dobili s 64:62.

Izenačenje po drugi tekmi je najbolj pogost rezultat v finalih državnih prvenstev. Tako je bilo v trinajstih primerih, enajstkrat pa je bilo 2:0, od tega se je nato finale devetkrat končal z maksimalnih 3:0. V zadnjih trinajstih sezonah so bile ekipe kar desetkrat po prvih dveh finalnih tekmah izenačene.

Heliosova vrnitev brez nagrade

Medtem ko so bili na prvi tekmi večji del v vodstvu gostje, so tokrat ritem igre narekovali Laščani. V obrambi so tekmecu pustili manj prostora kot v Treh lilijah, zato je bil ta v napadu manj natančen in posledično je bilo tudi število košev nižje. Helios Suns je v prvi četrtini dosegel zgolj deset točk in zaostajal 10:19, po šestnajstih minutah pa je bil ob zgolj tretjinskem metu pri prav toliko točkah. Razlika na semaforju je tedaj prvič doseglo dvomestno številko - 26:16.

Domžalčani so nato pred koncem vsake četrtine znižali zaostanek in poskrbeli za navdušenje povsem polne Hale Komunalnega centra. Tako so na odmor odšli s tremi točkami manj kot Zlatorog, pred zadnjo četrtino pa so imeli zgolj dve točki zaostanka (44:42), čeprav je bilo v 28. minuti še 44:34.

Zadnja četrtina je bila tako spet izenačena in napeta, zmagovalca pa so odločale malenkosti. Helios Suns je prvič na tekmi povedel v 36. minuti z 48:46. Prednost je nato nagradil na 52:48, vendar pa podobno kot na prvi tekmi v Laškem nato ni več zadel koša. V zadnjih dveh minutah in pol so Laščani naredili delni izid 7:0, odločilni koš za zmago pa je pet sekund pred koncem zadel Dejan Jeftić. Iz težkega položaja je pri 52:52 zadel trojko za veliko slavje združenih navijačev iz okolice Celja na tribunah in košarkarjev Zlatoroga na parketu.

Prvi strelec tekme je bil tokrat Miha Vašl, ki je ob 20 točkah zbral osem skokov in zadel tri trojke. Chris Booker je imel deset točk in deset skokov, pri domačih, ki so zadeli zgolj dve trojki in skok izgubili s 27:40, pa sta do dvomestnih številk prišla Marjan Čakarun (15 točk, 8 skokov) in Đorđe Lelić (11 točk).

Liga Nova KBM, finale (2. tekma):

Helios Suns - Zlatorog 52:55 (10:19, 16:13, 16:12, 10:11) /1:1/
Čakarun (8 sk.) 15, Lelić 11; Vašl (8 sk.) 20, Booker (10 sk.) 10.

/X:Y/ - izid v zmagah; igrajo na tri zmage

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.