Šport > Košarka
52 ogledov

Druga zmaga košarkarjev na vozičkih

košarka na vozičkih laško
1/7
D. K.
Slovenska košarkarska reprezentanca na vozičkih je na domačem evropskem prvenstvu skupine B v Laškem dosegla drugo zmago. Slovenci so v 3. kolu premagali Ukrajino z 51:35. V četrtek bodo Slovenci ob 15.30 igrali s Francijo.

Po nervoznem začetku, ko je bil po štirih minutah na semaforju izid le 4:4, je selektor Peter Jakše svoje igralce poklical na minuto odmora. Premor je pomagal in Slovenija je prevzela pobudo ter prišla do prve prednosti z 8:5 ter nato še s 13:9. Dober vtis je pokvarila trojka Ukrajincev ob zvoku sirene za 13:12 ob koncu prvih desetih minut. Precej bolje so Slovenci začeli drugo četrtino, v kateri so dosegli 15, prejeli pa eno samo točko. Razlika je rasla iz minute v minuto in ob polčasu je bilo že 28:13.

V drugem delu se razmerje moči na parketu ni spremenilo, domači košarkarji so brez večjih težav vzdrževali visoko prednost. Slovenija je tako dosegla drugo zmago na tekmovanju ter si že priigrala obstanek oziroma vsaj tretje mesto v svoji predtekmovalni skupini. V četrtek pa bo proti Franciji iskala morebitno presenečenje in preboj v finale. Tekma bo v dvorani Tri lilije na sporedu ob 15.30. Na današnjem dvoboju so bili pri domačih košarkarjih najbolj učinkoviti Janez Učakar s 13, Milan Slapničar z 12 in Nedžad Budimlić z desetimi točkami.

Slovenske barve na EP v dvorani Tri lilije branijo Slapničar, Učakar, Budimić, Gregor Gračnar, Simon Gračner, Slobodan Banjac, Enes Musič, Boris Klep, Suad Hodžič, David Slaček, Rudi Centrih in Boštjan Ceglar.

Na EP v Sloveniji sodeluje deset držav, domača ekipa se v predtekmovanju meri z Avstrijo, BiH, Ukrajino in Francijo. V drugi skupini igrajo Švica, Hrvaška, Češka, Litva in Rusija. Predtekmovanje bo trajalo do četrtka, v petek in soboto bodo na sporedu še boji za razvrstitev ter finalne odločitve.

Bosna visoko ugnala Slovenijo

Favorizirana vrsta BiH je v torek upravičila svoj sloves v prvih 20 minutah. Varovanci selektorja Petra Jakšeta so držali korak do 10:10, potem pa so vajeti igre v svoje roke vzeli gostje, ki so iz minute v minuto polnili domači koš. Po prvi četrtini je bilo 19:11, ob koncu prvega polčasa pa 43:16. Nerešljiva uganka za našo vrsto je bil Elvir Modronja (15 točk – 7/7 za dve točki). V domači vrsti se je izkazal Gregor Gračner s petimi točkami. V drugem polčasu se razmerje moči na parketu ni spremenilo.

Oba selektorja pa sta uporabila vseh 24 igralcev, kolikor jih je bilo skupaj v obeh zasedbah. Prvo ime tekme je bil Izet Sejmanović (svoj čas je igral v Hrastniku "hodečo" košarko), ki je Slovencem nasul 22 točk, Gračner pa je bil edini dvomestni pri Sloveniji (10).

Evropsko prvenstvo, skupina B, 2. in 3. kolo:

Slovenija : Ukrajina 51:35
Učakar 13, Slapničar 12, Budimlić 10; Reznychenko in naumov 6, Karchenkov 5

BIH : Slovenija 73:31
Šejmenović 22, Modronja 15, Arnaut 8; Gračner 10, Budimlić 6, Banjac 5

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.