Šport > Košarka
14 ogledov

Drugi zaporedni poraz Krke

Matej Rojc Budućnost VOLI
Košarkarji Krke so v 4. krogu lige Aba izgubili z Budućnostjo z 62:81 (14:24, 30:47, 41:62).

Košarkarji Krke so doživeli drugi zaporedni poraz v ligi Aba. Po uvodnem uspehu proti novincu Karpoš Sokoliju iz Makedonije so v četrtek izgubili doma z FMP, tokrat pa na gostovanju pri Budućnosti z 29 točkami razlike. Črnogorci so tako ob Crveni zvezdi in Partizanu edini neporaženi po štirih krogih tekmovanja.

Vprašanja o zmagovalcu v Podgorici ni bilo. Gostitelji so bili vseh štirideset minut za razred boljši tekmec. Dobili so vse štiri četrtine in Krko nadigrali v vseh elementih igre. Še posebej učinkoviti so bili pri metih za dve točki (60%), močni tudi v skokih (38:28) ter kolektivni igri (podaje 19:17).

Trener Krke Dejan Mihevc je preizkusil vseh enajst igralcev, ki jih je imel na voljo, največjo minutažo in najboljši točkovni izplen pa je imel slovenski reprezentant Žiga Dimec, ki je v 25 minutah na parketu dosegel 12 točk in ujel šest odbitih žog.

Novomeščani bodo v naslednjem krogu (17. 10.) gostili vodilno Crveno zvezdo, pred tem pa jih v sredo, 12. oktobra, v Novem mestu čaka novinec v ligi Nova KBM Terme Olimia Podčetrtek.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.