Šport > Košarka
25 ogledov

Dva Slovenca v ekipi kola

eurobasket 2015 Saša Despot
Za svojo predstavo na tekmi proti Gruziji sta bila v ekipo kola izbrana tudi Klemen Prepelič in Jaka Klobučar.

V drugem kolu tekem evropskega prvenstva sta se izkazala tudi dva slovenska košarkarja. Klemen Prepelič si je predvsem za blestečo predstavo v prvem polčasu proti Gruziji prislužil uvrstitev v prvo peterko, Jaka Klobučar pa je imel izjemno tretjo četrtino, ko je dosegel kar 15 točk.

"Ne spomnim se, da bi kdaj imel tekmo brez zgrešenega meta. Če bi bilo vedno tako, ne bi bil brez kluba (smeh)," je po svoji odlični strelski predstavi in 21 točkah dejal Prepelič, ki je imel met za tri točke 4/4, za dve 1/1, proste mete pa je izvajal 7/7. Poleg tega je zbral še pet skokov in štiri podaje. Njegovo sicer dobro statistiko sicer kazi rubrika izgubljene žoge, zapravil jih je šest.

Prepelič je kar 19 točk sicer dosegel v prvem polčasu, njegovo vlogo pa je nato prevzel Klobučar. Ta je v prvih 20 minutah zbral tri točke, eksplodiral v tretji četrtini s 15 točkami, nato pa dodal še dve za skupno 20 točk. Tako za tri kot za dve točki je imel met 3/4, zadel pa je tudi vseh pet prostih metov. K temu je dodal še štiri ujete žoge in dve asistenci.

Poleg obeh Slovencev so bili med najboljše izbrani še nekdanji član Slovana Jan Vesely (19 točk, 9 skokov, 3 podaje), Pau Gasol (21 točk, 7 skokov, 2 blokadi) in Finec Erik Murphy (24 točk, 9 skokov, 3 blokade).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.