Šport > Košarka
55 ogledov

"Psihološko je bilo zelo težko"

eurobasket 2015 Saša Despot
Marsikdo v slovenski reprezentanci se je oddahnil po predstavi proti Gruziji. Slovenija je zanesljivo prišla do zmage na tekmi, ki jo je morala dobiti. "O tem dvoboju se nismo pogovarjali samo na dan tekme," je dejal Nebojša Joksimović.

"Psihološko je bilo zelo težko igrati z Gruzijo. Zavedali smo se dejstva, da šteje le zmaga. Vesel sem, da smo odreagirali na pravi način. Skoraj 40 minut smo imeli kontrolo nad srečanjem, prvi polčas je bil prav poleten, veliko trojk smo zadeli, s tem pa prisilili tekmeca, da je odstopil od svoje standardne igre. S tem smo jih naredili nervozne. Drugi del je potekal po planu, razen v končnici, ko smo prehitro zaključevali napade," je dvoboj z Gruzijci ocenil Nebojša Joskimović.

Tokrat so Slovenci blesteli predvsem pri metu za tri točke, ko je bilo to potrebno. "Ta met od daleč potrebujemo, tokrat je to delovalo dobro. Tudi notranja igra in sodelovanje z visokimi košarkarji je bila odlična. S tem smo dobro zmedli Gruzijce," je še dejal Primorec, ki po težki tekmi s Hrvaško ni mogel zaspati do tretje ure zjutraj. "To je normalno. Filmi se po tekmi še vrtijo, energija, ki jo vložiš v takšno tekmo je ogromna. S tega vidika se je bilo težko napolniti. Vsi smo se zavedali, kako pomembna je tekma z Gruzijo. O tem dvoboju se nismo pogovarjali samo na dan tekme, ampak že tudi prej."

Joksa se veseli prostega dneva, ki zdaj sledi: "Zelo prav nam bo prišel. Energetsko se bomo napolnili, izkoristili ga bomo res maksimalno. Želim, da z veliko energije nadaljujemo tudi na naslednjih tekmah."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.