Šport
53 ogledov

"Proti Sloveniji nismo favorit"

Zaza Pachulia EPA
Dolgoletni član lige NBA Zaza Pačulia je bil izjemno razočaran po porazu proti Nizozemski. Igralec Dallasa upa, da bo Gruzija proti Sloveniji pokazala svoj pravi obraz.

"Prvi polčas je bil za nas katastrofalen, nikakor nam ni uspevalo igrati v napadu in tudi obrambi. Na tem tekmovanju ni šibkih ekip, nikogar ne moreš vzeti za samoumevnega. Vsako moštvo te lahko preseneti. Danes preprosto nismo igrali dobro," je bil po nepričakovanem spodrsljaju proti Nizozemski vidno razočaran prvi zvezdnik Gruzije Zaza Pačulia.

Z izgubljenimi točkami, ki jih je pred prvenstvom že vknjižil skoraj vsak navijač gruzijske izbrane vrste, so se Pačilia in soigralci spravili v izjemno zahteven položaj. Zdaj bodo morali iskati zmago na tekmah s Slovenijo, Makedonijo, Hrvaško in Grčijo. Slednji dve sta na papirju izjemno zahtevni tekmici, tudi proti Slovencem pa se Gruzijci še niso veselili zmage na EP. "Na tej tekmi smo vsekakor iskali zmago, pred nami pa so zdaj še štiri tekme. Na naslednjih tekmah moramo zaigrati kot smo v zadnji četrtini proti Nizozemski. To je naš pravi obraz, to smo mi. Če želimo napredovati iz skupine, moramo igrati kot zadnjih deset minut prve tekme."

Slovenija je bila od Gruzije uspešnejša na EP 2011 in 2013, a se je predvsem na domačem EuroBasketu precej mučila z nasprotnikom. "Proti Sloveniji pričakujem predvsem našo boljšo predstavo. Prva tekma nam je nekako spolzela iz rok, proti Sloveniji pa nismo favoriti. Slovenija je boljša kot Nizozemska, a igrala je pozno tekmo s Hrvaško. A ne gre za to s kom se meriš, gre bolj za to, da igraš na pravi način. Če tega ne narediš, se lahko zgodi prav vse. Ne želim reči ničesar slabega o Nizozemski, a vseeno sem prepričan, da smo boljša ekipa," je menil Pačulia.

"Proti Sloveniji bo zelo pomembna psihična stabilnost. Morali se bomo dobro spočiti, jutri nas čaka težka tekma. Gre za ekipo, ki nam ne bo oproščala napake v napadu in obrambi. Igrati bomo morali precej bolje kot proti Nizozemski. Težko povem kaj več, doslej smo se posvečali le prvi tekmi. Slovenijo smo si sicer nekajkrat ogledali, saj smo se pripravljali prav v Sloveniji. Igrajo zelo trdo, gre za zelo uravnoteženo moštvo. Ni pomembno kdo je na parketu, prav vsi igralci prispevajo svoj delež. Bomo videli. Priprava na Slovenijo se začenja takoj zdaj," je o najpomemnejši tekmi za Gruzijo razmišljal 211 centimetrov visoki košarkar.
 

"Na papirju sta v skupini najmočnejši Hrvaška in Grčija, a poglejte, kaj se je nam zgodilo danes. Proti vsakemu tekmecu moraš dobro igrati vseh 40 minut," je zaključil Pačulia.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.