Šport > Košarka
15 ogledov

"Slab spomin je dobra stvar"

eurobasket 2015 Saša Despot
Slovenski košarkarji so takoj po porazu s Hrvaško začeli razmišljati o dvoboju z Gruzijo. Slednja bo zelo motivirana, novega poraza si ne sme privoščiti. "Če bomo osredotočeni, mislim, da nam Gruzija ne more parirati," meni KLemen Prepelič.
"Imeli smo svoje priložnosti, še zlasti v prvem polčasu. Pri vodstvu smo imeli tudi nekaj odprtih metov za tri točke, a nismo zadeli. Enako je bilo tudi pri zaostanku z 62:68, eno trojko sem zgrešil jaz, drugo Jure Balažić. Na žalost nismo zadeli. A kriviti met za neuspeh nima smisla, naredili smo predvsem veliko napak pri zapiranju. Vseeno smo drago prodali svojo kožo, Hrvatje so se namučili. Na žalost je tu poraz, a ga moramo hitro pozabiti. Enako bi bilo tudi ob zmagi. Osredotočiti se moramo zdaj na Gruzijo, ki se je opekla proti Nizozemski. Proti njej moramo prikazati še boljšo igro," je po porazu proti Hrvaški (73:80) razmišljal Klemen Prepelič.

Slovenski branilec je bil sicer izjemno zadovoljen s podporo, ki jo je imel s soigralci na prvi tekmi v Areni Zagreb: "Navijači so bili super. Hrvate so preglasili tudi v trenutkih, ko smo mi bili v podrejenem položaju. Srečen sem, da jih imamo za sabo. Upam, da bodo proti Gruziji še številčnejši, to bi nam zagotovo veliko pomagalo."
 
Gruzijski košarkarji so sicer na prvi tekmi v skupini C privoščili velik spodrsljaj. Za točko so klonili proti na papirju outsiderju skupine Nizozemski. Proti Sloveniji si novega poraza ne smejo privoščiti, saj je malo verjetno, da bi kasneje ugnali Hrvaško ali Grčijo, le uspeh proti Makedoniji pa ne bo zadoščal za napredovanje v osmino finala.
 
"Gruzija je naredila svoj kiks, do novega nima več pravic. Na prvenstvo je prišla z spoštovanja vredno ekipo, s sedmimi, osmimi zelo dobrimi igralci. So zelo nevarni. Mi smo proti Hrvaški zapravili možnost ene lepe popotnice za jutri. A treba je dvigniti glave, jaz verjamem v to ekipo. Imamo kompaktno moštvo in vem, da bomo jutri pokazali pravi obraz," je po sobotnem večernem obračunu dejal Prepelič in dodal: "Treba je začeti tako kot proti Hrvaški. Če bomo nekoliko bolj osredotočeni, mislim, da nam Gruzija ne more parirati."
 
Košarkarji iz Kavkaza imajo zelo močno prvo peterko, klop pa je precej krajša. Bo slovenska reprezentanca poskušala utruditi gruzijske nosilce igre? "Vseskozi poskušamo igrati agresivno obrambo. Sami ste videli, da nam je proti Hrvaški niso dovolili tudi neki drugi dejavniki. Vsako četrtino smo zelo hitro prišli v bonus, sam sem v štirih minutah dobil tri prekrške. Škoda za to. Treba jih bo vsekakor utrujati, narekovati ritem in pokazat, da smo pravi," je še dejal Prepelič.
"Ni druge, treba je vse skupaj hitro pozabiti in se osredotočiti na naslednji dvoboj. Tako je v športu - slab spomin je dobra stvar. Menim, da so Gruzijci nekoliko podcenjevali Nizozemce. Na nas se bodo morali vleči iz težav, mi pa tudi na njih," pa je razmere pred dvobojem med Slovenijo in Gruzijo ocenil slovenski kapetan Jure Balažić.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.