Šport > Košarka
54 ogledov

Zoki: Potrebno je umiriti glave

eurobasket 2015 Saša Despot
"Potrdilo se je, da imajo Hrvati v svojem moštvu številne kakovostne posameznike. Menim, da bi vseeno lahko zmagali, a smo bili tokrat preprosto prekratki," je po porazu proti Hrvaški na uvodni tekmi letošnjega Eurobasketa v polni zagrebški Areni dejal Zoran Dragić.
Zakaj je po sanjskem začetku prišlo do takšnega padca v igri?

Dvoboj smo res odlično odprli, nato pa predvsem v tretji četrtini preveč popustili. Dobili smo preveč lahkih košev, obenem pa so Hrvati po zgrešenih prostih metih prihajali do žog in dosegali koše iz drugih akcij. To se nam je pripetilo vsaj štirkrat, kar je za takšno tekmo preprosto preveč.

Kljub vsemu ste se v zadnjem delu tekme spet približali domačinom, a niste ohranili zbranosti.
Po mojem mnenju nam je v tistih trenutkih malce padla koncentracija. Akcij nismo odigrali do konca, posledica tega pa so bili prehitri meti za tri točke, ki jih na žalost nismo zadeli. Potrdilo se je, da imajo Hrvati v svojem moštvu številne kakovostne posameznike. Menim, da bi vseeno lahko zmagali, a smo bili tokrat preprosto prekratki.

So bili številni meti za tri točke del taktičnega načrta?
V uvodnem delu tekme je žoga dobro krožila in prihajali smo do odprtih metov. Veliko smo tekli in na ta način kar namučili domačine. Na podoben način smo skušali igrati tudi v nadaljevanju, a se nam je malce ustavilo. Izgubili smo skok, obramba pa ni bila na želenem nivoju.

Poraz na prvi tekmi še ni usoden, proti Gruziji pa takšen scenarij ne pride v poštev?
Sedaj moramo obrniti misli na tekmo z Gruzijo, ki bo po porazu v prvem krogu še dodatno motivirana, kar nam bo zagotovo otežilo delo. Najprej se je potrebno spočiti in se po domače povedano 'napaliti'. Verjamem, da se bomo uspeli dobro pripraviti, tako da bomo napadli prvo zmago. Preprosto moramo zmagati.

Bo druga tekma v psihološkem smislu težja od prve?
Nismo prvič na evropskem prvenstvu in dobro vemo, kako vse skupaj poteka. Potrebno je umiriti glave. Odigrane tekme je potrebno čim prej pozabiti in razmišljati le o naslednjem dvoboju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.