Šport > Košarka
2 ogledov

Dvoboj pripadel Nesteroviču

james_action_images Žurnal24 main
V ligi NBA je bilo ta večer odigranih osem tekem. Med sabo sta se pomerili tudi moštvi naših dveh predstvanikov, in sicer Nesterovičev Toronto in Brežčev Detroit.
 

Liga NBA

Phoenix : LA Clippers 90:97
Denver : Atlanta 93:104
Chicago : Orlando 88:102
Washington : NY Knicks 93:105
Toronto : Detroit 89:103
Cleveland : Memphis 132:124
Golden State : Minnesota 105:98
Philadelphia : Houston 111:107

Za Slovence je bil v ligi NBA zagotovo v središču pozornosti dvoboj košarkarjev Toronta in Detroita , kjer igrata tudi dva naša predstavnika. Vendar pa tekma niti ni bila tako zanimiva, kot bi kdo pričakoval. Pistonsi so namreč predvsem v tretji četrtini prevzeli niti igre v svoje roke, povišali vodstvo in tekmo z lahkoto pripeljali do konca. Končni rezultat 103:89 pove vse o nemoči Raševih Raptorsov.

Radoslav Nesterovič je igral 17 minut, v tem času pa je trikrat uspešno skočil, ravno tolikokrat uspešno podal in dosegel še šest točk, kar je precej več od njegovega nasprotnika Primoža Brezca , ki spet ni dobil prave priložnosti. Igral je zgolj dve minuti, kar je bilo premalo, da bi se vpisal med strelce.

Pistonsi so spet dokazali, da so kot moštvo izjemni. Tokrat je bil njihov najuspešnejši mož Richard Hamilton , ki z 39 točkami dosegel osebni rekord sezone, sledil mu je Chauncy Billups z 20, k zmagi pa je devet točk in kar 13 skokov prispeval Antonio McDyess . Pri Torontu tako razpoloženih igralcev niso imeli. Še najboljši je bil Chris Bosh s 16 točkami in 11 skoki.


Richard Hamilton je bil neustavljiv. © Action Images

 

Pistonsi so očitno že pozabili na boleč nedeljski poraz proti New York Knicksom , ko so izgubili s 65:89. Na to je očitno pozabil tudi Hamilton, ki je v New Yorku dosegel zgolj tri točke. "Proti Knicksom sploh nisem veliko metal, zato sem vedel, da moram biti nocoj bolj agresiven. Tokrat sem preprosto vedel, da bodo padli," je razlagal Hamilton, ki je zadel kar 16 od svojih 22 metov. Prispeval pa je tudi pet trojk.

S predstavo je bil zadovoljen tudi trener Pistonsov Flip Saunders , ki je pri nasprotnikih pohvalil igro Chrisa Bosh, obenem pa poudaril, da ga je njegov varovanec Antonio McDyess uspešno zaustavil. "Trudil sem se igrati trdo, kar mi je tudi uspelo. Prisilil sem ga, da je metal z desne strani. K sreči je izgubil nekaj žog, ki sem jih dobil prav jaz," je povedal izkušeni McDyess. Njegovi Pistonsi so že pred koncem prvega polčasa vodili s 13 točkami razlike, vendar je Raptorse v igro vrnil Carlos Delfino, nekdanji član Detroita. "Pri njih sem preživel svoja najboljša leta, tako da mi je vedno lepo, ko se vrnem v to dvorano," je priznal Delfino in opisal slabost njegove zdajšnje ekipe: "Ko zadevamo v napadu, potem smo nepramagljivi, v drugem polčasu pa nismo zadevali, tako da smo izgubili stik." Za navdušenje navijačev je poskrbel tudi Rasheed Wallace , ki je enega izmed svojih košev dosegel z zabijanjem prav prek našega Nesteroviča.

Zelo razpoloženi so bili tudi košarkarji na tekmi med Clevelandom in Memphisem , ki se je odločila šele po podaljških. Na krilih izjemnega LeBrona Jamesa - dosegel je 51 točk, osem skokov in devet asistenc -, so Cavaliersi premagali "Grizlije", pri katerih sta se izkazala Rudy Gay s 30 točkami, štiri manj pa jih je dosegel Juan Carlos Navarro.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.