Šport > Košarka
19 ogledov

Dvoboj strelcev izenačen, zmaga Lakersom

Howard Thomas Los Angeles Lakers New York Knicks liga NBA Staples Center EPA
Los Angeles Clippers so v ligi NBA dosegli 14. zaporedno zmago. Kalifornijska ekipa je premagala Denver Nuggets (112:100), z 22 zmagami in zgolj šestimi porazi pa zasedla prvo mesto v ligi. Drugouvrščena Oklahoma City, ki je izgubila v Miamiju (97:103), je v tej sezoni nanizala 21 zmag in doživela šest porazov.

Za Los Angeles Clippers je Jamal Crawford dosegel 22, Matt Barnes 20 točk, izkazala pa sta se tudi Chris Paul s 14 točkami in osmimi podajami ter Blake Griffin, ki je prispeval 13 točk, šest skokov in šest podaj. Pri gostih iz Kolorada sta bila najbolj učinkovita Jordan Hamilton in Kosta Koufos, ki sta dosegla po 16 točk.

Kalifornijska zasedba je bila dolgo časa tarča posmeha, v minulih letih pa se je iz grdega račka spremenila v pravega laboda. V tej sezoni dobesedno ruši vse klubske rekorde, njeni severnoameriški tekmeci pa s strahom pričakujejo dvoboje s Clippersi.

"Na obračunu proti Denverju so velik delež prispevali igralci s klopi, še posebej v drugi in ob koncu tretje četrtine. Izjemno pomembno je, da ekipa tudi v teh trenutkih ne izgubi svojega ritma," je po 14. zaporedni zmagi v nizu med drugim dejal strateg Clippersov Vinny Del Negro, ki je prepričan, da je v njegovi ekipi še veliko prostora za izboljšave.

Dvoboj Bryant-Melo izenačen na 34

V mestu angelov je bil na sporedu še en razburljiv dvoboj, Los Angeles Lakers pa so le nekaj ur pred zmago Clippersov nad Denverjem v Staples Centru ugnali New York Knicks s 100:94. Osrednji osebnosti dvoboja sta bila jezernik Kobe Bryant in kratkohlačnik Carmelo Anthony. Oba sta dosegla po 34 točk, ob tem pa kaže omeniti, da je Bryant že na deveti tekmi v nizu dosegel več kot 30 točk.

Prvi zvezdnik jezernikov je s povprečjem 29,9 točke na tekmo tudi prvi strelec lige NBA, na drugem je Anthony (28,5), na tretjem pa Kevin Durant (28,1). Lakers so dosegli peto zaporedno zmago, odločilne točke je v izdihljajih tekme prispeval Španec Pau Gasol, skupno pa jih je dosegel 13. V domači zasedbi je Metta World Peace prispeval 20, Steve Nash 16 točk in 11 podaj, Dwight Howard pa je 14 točkam dodal še 12 skokov.

Miami je v osrednji tekmi premagal Oklahomo City s 103:97, prvo ime dvoboja pa je bil LeBron James z 29 točkami, devetimi podajami in osmimi skoki. Miami, ki je v tej sezoni dosegel 19 zmag in doživel šest porazov, je hkrati prevzel prvo mesto v vzhodni konferenci.

Pri gostiteljih se je poleg Jamesa izkazal tudi Dwyane Wade z 21 točkami, Mario Chalmers pa je prispeval 20 točk, kar je njegov strelski rekord v tej sezoni. Pri gostih je Kevin Durant dosegel 33, Russell Westbrook pa 21 točk, oba pa sta v končnici tekme napravila nekaj neumnosti in zapravila priložnost, da tekmo naredita še bolj razburljivo.

Na sporedu sta bili še dve tekmi, obe pa sta se končali z zmagama gostujočih ekip - Houston je slavil v Chicagu s 120:97, Boston pa v Brooklynu s 93:76. V vetrovnem mestu sta blestela letošnji okrepitvi teksaškega moštva: James Harden je dosegel 26, Jeremy Lin pa je 20 točkam dodal še 11 asistenc. Kelti so zanesljivo zmagali v velikem jabolku, Rajon Rondo je dosegel 19 točk, novinec Jared Sullinger pa svojih rekordnih 16 točk.

Liga NBA, rezultati:

Brooklyn Nets : Boston Celtics 76:93
Los Angeles Lakers : New York Knicks 100:94
Miami Heat : Oklahoma City Thunder 103:97
Chicago Bulls : Houston Rockets 97:120
Los Angeles Clippers : Denver Nuggets 112:100

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.