Šport > Košarka
32 ogledov

Dvojni dvojček Gorana Dragića

Dwyane Wade, Goran Dragić Profimedias
Slovenski košarkar Goran Dragić je ponoči v ligi NBA gostoval v Philadelphii in se z Miamijem veselil zmage s 112:102.

Za Goranom Dragićem je spet izredno učinkovit večer, saj je dosegel dvojni dvojček - 15 točk in 11 podaj, temu pa je dodal še pet skokov in tekmecem ukradel eno žogo.

Ekipa s Floride je tekmo v svoj prid odločila že v uvodu, ko je povedla s 16:2 in 20:4, česar gostiteljem do konca ni uspelo izničiti. Pri zmagovalcih sta izstopala Dwyane Wade z 21 točkami in Hassan Whiteside, ki je 19 točkam dodal neverjetnih 19 skokov. Ish Smith na nasprotni strani je dosegel 26 točk.

Miami je, odkar ne more več računati na Chrisa Bosha, ob sedmih zmagah doživel le dva poraza, veliko zaslug ima prav Whiteside, ki v povprečju dosega po 18,5 točke na tekmo. "Bil je sijajen, odličen je. Po premoru zaradi tekme zvezd se je vrnil kot popolnoma drug človek. Prevladuje na igrišču in je povsem osredotočen na delo," ga je pohvalil Wade.

New York Knicks so gostovali v Bostonu in izgubili s 104:105, Saša Vujačić v dresu New Yorka tokrat ni dobil priložnosti za igro. Tekmo je odločil Avery Bradley, ki je 17 sekund pred koncem dosegel zadnji koš in gostiteljem priigral novo zmago, sicer pa je bil v domači vrsti s 32 točkami najbolj učinkovit Isaiah Thomas, Carmelo Anthony, ki je tik pred koncem zgrešil trojko za morebitno zmago, pa jih je za poražence dosegel 30.

"Omejitev je samo nebo. Na koncu smo imeli priložnost in jo izkoristili. Prepričan sem, da bomo še marsikateri ekipi povzročili težave," je bil za razpletom zadovoljen košarkar Bostona Evan Turner, ki je k zmagi prispeval 21 točk in osem skokov. Kelti so tako najdaljšo serijo domačih tekem v sezoni končali s polnim izkupičkom petih zmag.

Cleveland Cavaliers niso imeli težav z Washingtonom; LeBron James je z 19 točkami in 13 skoki ter sedmimi asistencami tlakoval pot za zmago s 108:83, s čimer so prekinili niz štirih zmag tekmecev.

Rekord DeRozana

Toronto je obdržal drugo mesto vzhodne konference, potem ko je v izjemno zanimivi tekmi z rekordnim dosežkom v NBA premagal Portland s 117:115. Za poražence je Damian Lillard zbral kar 50 točk (za eno je zaostal za rekordom kariere iz prejšnjega meseca), 22 samo v zadnji četrtini, a tudi to ni bilo dovolj, da bi njegova ekipa zmagala. Tekma pa se je v zgodovino lige zapisala zaradi drugačnega dosežka. Košarkar zmagovalne ekipe DeMar DeRozan je sicer zbral "le" 38 točk, kar je njegov osebni rekord sezone, toda pomembneje je bilo to, da jih je 24 dosegel z zaporednimi prostimi meti. Še nihče pred njim namreč ni zadel 24 prostih metov na eni tekmi iz 24 poskusov. Njegova statistika prostih metov sicer ni bila stoodstotna, na koncu so mu pri zapisali 24-25, toda zadnjega je 0,9 sekunde pred koncem zgrešil načrtno, da bi pridobil kakšno desetinko za zmago svoje ekipe.

Ukrajinec Aleks Len pa je bil mož odločitve na tekmi med Phoenixom in Orlandom, sonca so s 102:84 prekinila niz 15 porazov. Len je rekordu kariere, 31 točkam, dodal še 15 skokov.

Izidi:

Cleveland Cavaliers : Washington Wizards 108:83
L.A. Lakers : Atlanta Hawks 77:106
Boston Celtics
: New York Knicks 105:104
Toronto Raptors
: Portland Trail Blazers 117:115
Denver Nuggets : Brooklyn Nets 120:121*
Memphis Grizzlies
: Utah Jazz 94:88
Milwaukee Bucks
: Minnesota Timbrewolves 116:101
Charlotte Hornets
: Indiana Pacers 108:101
Orlando Magic : Phoenix Suns 84:102
Philadelphie 76ers : Miami Heat 102:112

* - podaljšek

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.