Šport > Košarka
45 ogledov

Dragić slavil pri Vujačiću

Goran Dragić, Miami Heat Profimedias
Na gostovanju v New Yorku se je mudil Goran Dragić z Miamijem.

Gostje so prišli do prepričljive zmage z 98:81, Goran Dragić pa je v 33 minutah dosegel 13 točk. Na drugi strani je nastopil tudi Saša Vujačić, ki pa se v slabih desetih minutah ni vpisal med strelce.

Prvi strelec Miamija je bil Dwyane Wade s 26 točkami, dobro pa se je odrezal tudi Joe Johnson, ki je na debiju v dresu Miamija dosegel 12 točk. Johnson je v petek prestopil iz Brooklyn Nets kot zamenjava za Bena Udriha, ki je bil dva dni nazaj operiran (stopalo), tako da je zanj sezona že končana. Pri domačih je bil najboljši strelec Carmelo Anthony s 25 točkami.

Miami je po dveh porazih zabeležil 33. zmago v sezoni, ki ga uvršča na četrto mesto na vzhodu. V tem tednu ima ugoden razpored; 1. marca bo gostil Chicago, dva dni pozneje Phoenix, nato pa ga čakata še dva obračuna z najslabšo ekipo lige Philadelphio.

Washington presenetil Cleveland

Za presenečenje večera so poskrbeli košarkarji Washingtona, ki so s 113:99 premagali tretjo najboljšo ekipo lige in vodilno na vzhodu Cleveland. Ta je sicer nastopil brez prvega zvezdnika LeBrona Jamesa, ki mu je trener Tyronn Lue namenil dan počitka zaradi napornega ritma tekem. Cavaliers bodo v štirih dneh igrali tri tekme.

Za podobno potezo se je odločil tudi trenerski štab Toronta, ki je odpočil Kyla Lowryja. Posledica je bila zmaga Detroita, četrta v nizu, oziroma poraz Toronta, prvi po štirih zmagah. Pri zmagovalcih sta izstopala Reggie Jackson z 19 točkami in Andre Drummond (15 točk, 18 skokov), za Toronto pa je največ točk dosegel Terrence Ross (27).

Ekipa v vzponu je Portland. Proti Indiani je zabeležila osmo zmago na zadnjih devetih tekmah, tako da je znova med prvimi osmimi na zahodu, ki bodo tekmovanje nadaljevale tudi po rednem delu. Prvi strelec tekme je bil Damian Lillard s 33 točkami.

Na ostalih prizoriščih ni bilo presenečenj; Atlanta je ugnala Charlotte s 87:76, Orlando je bil prepričljiv proti Philadelphii (130:116), Dallas pa je visoko premagal Minnesoto (128:101).

Liga NBA, izidi:

New York Knicks - Miami Heat 81:98
Vujačić brez točk v 9 min.; Dragić 13 točk, 6 as. v 33 min.

Washington Wizards - Cleveland Cavaliers 113:99
Atlanta Hawks - Charlotte Hornets 87:76
Detroit Pistons - Toronto Raptors 114:101
Indiana Pacers - Portland Trail Blazers 102:111
Orlando Magic - Philadelphia 76ers 130:116
Dallas Mavericks - Minnesota Timberwolves 128:101

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.