Šport > Košarka
55 ogledov

Curry z novim vpisom v zgodovino

Stephen Curry, Golden State Warriors:Sacramento Kings Profimedias
Stephen Curry je na gostovanju pri Oklahoma City Thunder zadel 12 trojk in izenačil najboljši dosežek v zgodovini lige NBA.

Golden State Warriors so v noči na nedeljo igrali na parketu enega največjih konkurentov za naslov - Oklahoma City Thunder. Bojevniki so po podaljšku prišli do svoje 53. zmage v letošnji sezoni, ob tem imajo zgolj pet porazov. 

Moštvo Steva Kerra tako ostaja na dobri poti, da izboljša rekordni dosežek Chicago Bulls izpred dvajsetih let, ko so Biki vpisali 72 zmag in deset porazov po rednem delu.

Ob tem velja dodati, da bo Golden State 17 od preostalih 24 tekem igral v domači dvorani Oracle, kjer v letošnji sezoni še ne pozna poraza.

Nenadkriljivi Curry

A rekordna ni le ekipa Bojevnikov, pač pa tudi njihov prvi zvezdnik Stephen Curry. Slednji je že pred nekaj dnevi popravil rekord po zaporednih tekmah z zadeto trojko, sedaj je v omenjeni kategoriji že pri številki 129.

Curry pa v Oklahoma Cityju ni zadel zgolj ene trojke, pač pa jih je natresel kar 12, s čimer je izenačil dosežka Donyella Marshalla in Kobeja Bryanta

Dve trojki je Curry (skupno 46 točk) zadel ob koncu zadnje četrtine, ko so Warriors lovili zaostanek, tri, vključno z odločilno v zadnji sekundi (118:121), pa je "potopil" v podaljšku. 

Na računu ima že 288 trojk, kar je nov NBA rekord v rednem delu. In če ste se spraševali: da, tudi stari rekord je bil v njegovi lasti. A sedaj ima na voljo še precej tekem ...

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.