Šport > Košarka
15 ogledov

Dwight spakiral, zadnjič za Orlando?

Howard in njegovi Magici so prva višjerangirana ekipa, ki pakira kovčke. (Foto:
1/12
Žurnal24 main
Bryant in Nowiztki sta prispevala največ in Lakers in Mavericks so na šesti tekmi prvega kola četrtič odpravili Hornets in Blazers. Sezono pa je končal Howard, saj so Magice na kolena spravili Hawks.
Ostala je ena sama neznanka. Memphis Grizzlies bodo imeli v noči na soboto drugo priložnost, da izločijo najboljšo ekipo rednega dela na Zahodu, San Antonio Spurs. Tekma se začne ob 3.00.

Nova sezona, drugačen rezultat. Lani so Orlando Magici v končnici razbili Atlanto Hawks (s 4:0 v zmagah in povprečno s po 25 točkami več na tekmo), letos je bilo vse drugače. Atlanta je bila boljša v vseh pogledih, predvsem pa mnogo bolj kolektivna in raznovrstna v svoji igri, medtem ko odpovedala klop Orlanda, njihovi strelci za tri točke in Dwight Howard vsega pač ni mogel sam. Na šesti tekmi je v ospredje stoil prvi zvezdnik Hawksov, Joe Johnson. Dal je 23 točk, v zaključku tekme pa pobral pomembno žogo v skoku v obrambi in za napredovanje s 4:2 so v noči na petek zmagali s 84:81. Tako Atlanta tretjo sezono zapored napreduje v polfinale vzhodne konference, kjer pa jih letos čaka najboljša ekipa rednega dela sezone, Chicago Bulls. Prva tekma bo odigrana v ponedeljek.

Nikoli nam ni nihče dajal možnosti. Nikoli se ne govori o Hawksih, vsi govorijo le o Orlando, Chicagu, Bostonu in Miamiju.
Josh Smith

Ne le, da favorizirani Magici končujejo sezono in to mnogo prej kot v zadnjih dveh sezonah (lani finale konference, predlani finale lige), pred njimi je težko poletje. Howard ima le še enoletno pogodbo in vse glasnejše so govorice, da bo za prstan poiskal novo sredino. "O tem zdaj nočem govoriti. Ni potrebe, da se to sploh omenja. Zdaj razmišljam le o tem, da bom naslednjo sezono boljši in ne za koga bom igral. Za zdaj sem košarkar Magicov in s tem se ugibanja lahko končajo." A njegova forma ni vprašanje, ampak predvsem forma njegovih soigralcev oziroma kadrovanja s strani vodstva kluba. Kakorkoli že: v Orlandu se za naslednjo sezono gotovo obeta velika rošada med igralci - potrebujejo rezervnega centra in boljšega organizatorja igra (tokrat le 14 asistenc).

Zadnja zabijanja Howarda v dresu Magicov? Poglejte v jih v dodani galeriji.

Los Angeles Lakers so proti New Orleans Hornetsom igrali toplo/hladno, a ko je bilo to najbolj pomembno so vendarle pokazali mišice. Na šesti tekmi je dal Kobe Bryant 24 točk, Andrew Bynum pa 18 in imel 12 skokov in četrta zmaga ni bila več vprašljiva. Chris Paul je sicer bil blizu novemu trojnemu dvojčku, a 10 točk, 11 podaj in osem skokov je bilo premalo in Sršeni sezono končujejo z domačim porazom 80:98. S 4:2 je napredovala še ena od višjerangiranih ekip zahodne konference, Dallas Mavericks. Dirk Nowitzki je imel 33 točk in 11 skokov, zdržali so pritisk Portland Trail Blazersov v zadnji minuti in četrto zmago dosegli z rezultatom 103:96.

Liga NBA, končnica, prvo kolo:

Vzhod

ATLANTA HAWKS : Orlando Magic 84:81 /4:2/
Johnson 23, 10 sk., Crawford 19, Hinrich 11; Howard 25, 15 sk., Turkoglu 15

MIAMI HEAT - Philadelphia 76ers /4:1/
CHICAGO BULLS – Indiana Pacers /4:1/
New York Knicks – BOSTON CELTICS /0:4/

Zahod

New Orleans Hornets : LOS ANGELES LAKERS 80:98 /2:4/
Landry 19, Ariza 12, Paul 10, 11 as.; Bryant 24, Bynum 18, 12 sk., Gasol 16

Portland Trail Blazers : DALLAS MAVERICKS 96:103 /2:4/
Wallace 32, 12 sk., Aldridge 24, 10 sk.; Nowitzki 33, 11 sk., Terry 22, Marion 16

OKLAHOMA CITY THUNDER - Denver Nuggets /4:1/
San Antonio Spurs - Memphis Grizzlies /2:3/

*V poševnicah je izid v zmagah, igrajo na štiri.

Liga NBA, končnica, konferenčni polfinale:

Vzhod

Atlanta Hawks - Chicago Bulls
Miami Heat - Boston Celtics

Zahod

San Antonio Spurs ali Memphis Grizzlies - Oklahoma Thunder
Dallas Mavericks - Los Angeles Lakers

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.