Šport > Košarka
4 ogledov

Džikić in Sekulić spet združila moči

Krka Maccabi Sekulič ABA
Novomeško Krko bosta v prihajajoči sezoni znova vodila trener Aleksandar Džikić in njegov nekdanji pomočnik Aleksander Sekulić.

Potem ko se je kot prvi trener v novomeški Košarkarski klub Krka vrnil Aleksandar Džikić, se v vlogi njegovega pomočnika na čelo državnih prvakov vrača tudi Aleksander Sekulić. Slednji je kot Džikićev pomočnik v Krko prvič prišel pred sezono 2010/11, ki je bila najuspešnejša doslej.

Aleksandar Džikić Dzikic | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Krka je namreč v sezoni 2010/11 osvojila pokal eurochallenge, državno prvenstvo ter se uvrstila med štiri najboljše v Ligi Aba. Po odhodu Džikića v Lietuvos Rytas je bil Sekulić v sezoni 2011/12 najprej pomočnik Nenadu Trajkoviću, po njegovem odhodu decembra 2011 pa je postal prvi trener in s Krko osvojil naslov državnega prvaka. Kot prvi trener je začel tudi minulo sezono, a je zaradi slabših rezultatov Krko februarja letos zapustil.

Sekulić je bil tudi pomočnik reprezentančnega selektorja Aleša Pipana na svetovnem prvenstvu na Japonskem (2006), na evropskem prvenstvu v Španiji (2007) in na kvalifikacijah za olimpijske igre v Atenah (2008), trenutno pa kot pomočnik Božidarja Maljkovića sodeluje pri pripravah slovenske reprezentance na evropsko prvenstvo v Sloveniji, so še sporočili iz Krke.

Komentarjev 1
  • vico 20:57 15.avgust 2013.

    ah ta sekulic je pa enasama beda