Šport > Košarka
43 ogledov

Enajst asistenc Dragića ob zmagi

Goran Dragić, Derrick Rose Profimedias
Košarkarji Miami Heat so doma premagali Chicago Bulls s 129:111. Slovenski reprezentant Goran Dragić je ob rekordnem dosežku svoje ekipe po odstotku meta iz igre dosegel 17 točk, imel je še 11 podaj in 4 skoke.

V zgodovinskem večeru za Miami, ki je imel met iz igre kar 67,5 odstoten, sploh najvišjega v zgodovini franšize, v letošnji sezoni pa nobena druga ekipa ni bila bolj natančna v metu na koš, je do svojega rekordnega dosežka prišel tudi Hassan Whiteside, ki je tekmo, ki je bila odločena v tretji četrtini, končal pri 26 točkah in 14 skokih. S 24 točkami se je izkazal tudi Joe Johnson, ki se je pred dnevi sporazumno razšel z ekipo Brooklyn Nets in prišel kot menjava za Bena Udriha.

"Z njim smo ogromno pridobili. Vesel sem, da je na naši strani," je prihod 34-letnega Johnsona komentiral Whiteside. Sicer pa se je z enajstimi podajami, največ na tekmi, izkazal tudi Dragić, ki je za 34. zmago Miamija v letošnji sezoni v skoraj 35 minutah prispeval še 17 točk, imel pa je tudi štiri skoke.

Visok poraz so v Madison Square Gardnu proti Portlandu doživeli košarkarji New Yorka, za katere se Saša Vujajić v slabih treh minutah, kolikor je igral, ni vpisal med strelce. Za domačo ekipo sta bila usodna predvsem Damian Lillard in C. J. McCollum. Lillard je tekmo končal pri 30 točkah, pet manj jih je k zmagi Portlanda prispeval McCollum, od tega 21 v drugem polčasu.

Curry ni igral, Bojevniki vseeno do zmage

Najbolj vroče je bilo v Oaklandu, kjer so domači navijači zmago branilcev naslova lige NBA s 109:105 proti Atlanti Hawks videli šele po podaljšku. Stephen Curry zaradi poškodbe levega gležnja ni igral za bojevnike, prav tako je manjkal Andre Iguodala. V razburljivi končnici rednega dela tekme so domačini s točkama Klayja Thompsona 47,6 sekunde pred koncem izid izenačili in prišli do podaljška, v katerem je imel prav Thompson, s 26 točkami je bil tudi najbolj učinkovit igralec tekme, največ zaslug za novo, že 54. zmago Golden State Warriors v sezoni.

Do najvišje zmage v noči na sredo so prišli košarkarji Charlotte Hornets, ki so že ob polčasu proti Phoenix Suns vodili 26 točkami prednosti, na koncu je bilo 126:92. Kemba Walker je bil s 26 točkami najboljši strelec tekme. V domači dvorani je s 121:108 slavil tudi Dallas Mavericks, Wesley Matthews je dosegel 21 točk, Dirk Nowitzki dve manj, za poraženi Orlando Magic pa je Turek Ersan Ilyasova prispeval 22 točk, izkazal se je tudi z 10 skoki, v Švici rojeni Črnogorec Nikola Vučević je tekmo končal pri 18 točkah.

Gledalce v Staples Centru pa je navdušil šele 20-letni D'Angelo Russell, ki je bil z 39 točkami najbolj zaslužen za zmago, šele 12. v letošnji sezoni, sicer šestnajstkratnih prvakov lige NBA. Novinec v najmočnejši košarkarski ligi je kar 16 svojih točk dosegel v zadnji četrtini, medtem ko Kobe Bryant ni igral.

Izid:
Charlotte Hornets : Phoenix Suns 126:92
Miami Heat
: Chicago Bulls 129:111
New York Knicks : Portland Trail Blazers 85:104
Dallas Mavericks
: Orlando Magic 121:108
Golden State Warriors
: Atlanta Hawks 109:105*
Los Angeles Lakers
: Brooklyn Nets 107:101

* - po podaljšku

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.