Šport > Košarka
4575 ogledov

Epilog krvavega napada na slovenskega sodnika: nad Grke z najhujšimi sankcijami

Damir Javor Reševalni pas/Twitter
Grozljivi incident je razbesnel vodilne može Evrolige, ki so ostro reagirali. Ali se Grki poslavljajo od Evrolige?

Košarkarski svet je najostreje obsodil napad huliganov na košarkarske sodnike Damirja Javorja, Luigija Lamonico in Emina Mugolkoca, do katerega je prišlo po evroligaški tekmi med Panathinaikosom in Barcelono v Atenah.

Za sedaj še neznani huligani, pripadniki navijaške skupine grškega velikana, so namreč napadli taksi, ki je sodniško trojico peljal proti hotelu. Pri tem so storilci razbili okno, steklo pa je grdo porezalo Lamonico, ki je pristal celo v bolnišnici na šivanju.

Damir Javor Evroliga Šport Grozljivka v Grčiji: znani slovenski košarkarski sodnik napaden na ulicah Aten

Nov incident grških navijačev pa je dvignil ogromno prahu znotraj Evrolige, kjer so odločeni, da podobnim incidentom naredijo konec. Vodstvo lige tako Grčiji in njenim klubom preti s težkimi sankcijami, med drugim naj bi se Grčija tudi poslovila od domačih tekem Evrolige, saj bi njihovi klubi morali igrati domače tekme izven svoje domovine.

V vrhu organizacije so namreč mnenja, da grške oblasti ne morejo poskrbeti za zaščito vseh akterjev na mednarodnih tekmah, tako da jim ne preostane nič drugega, kot da jim organizacijo tekem odvzame.

"Kljub temu, da se podoben incident v 20-letni zgodovini tekmovanja še nikoli ni pripetil, bi ponovitev podobnega incidenta v Grčiji jasno pokazala, da tam več ne obstajajo varni pogoji za gostujoče ekipe, sodnike ter ostale akterje vključene v organizacijo tekem. Če se podoben incident še enkrat ponovi, bo Evroliga istega trenutka prestavila vsa tekmovanja iz Grčije, vključujoč tekme Evrokupa ter turnirjev za mladince," so zapisali v uradni izjavi Evrolige.

Evroliga je še zahtevala, da grške oblasti indentificirajo napadalce na sodniško trojico ter jim izrečejo doživljenjsko prepoved obiska košarkarskih tekem pod okriljem te organizacije, sam klub pa je za incident Evroliga kaznovala s 54.000 evri.

Panathinaikos je sicer letos že moral igrati eno izmed tekem pred praznimi tribunami, saj niso mogli zagotoviti varnosti gostujočim košarkarjem Fenerbahčeja.

Komentarjev 4
  • ilija 10:46 25.februar 2020.

    Ma z temi sodniki je kar nastala burleska ogledov toliko da je kar dolgčas igralci se ohladijo ma brez veze tri sodnike zapret v eno sobo tako kot pri nogometu in oni naj pregledajo posnetke in odločijo kako in kaj ...prikaži več in to hitro ne pa da se vleče neki posnetek po 5 minut tudi te sodnike ki sodijo v aba ligi so katastrofa Javor, Pukl ma katastrofa.

  • Avatar Nassilenka
    Nassilenka 00:51 25.februar 2020.

    Ne veste, kje najti žensko za eno noč? Pridite -- Bredhot.Com

  • Anton Slapnik 19:16 24.februar 2020.

    njega dni je tudi neki toti štajerc napadel sodnika u stožicama, in kaj je zdaj , nič !