Šport > Košarka
3427 ogledov

Grozljivka v Grčiji: znani slovenski košarkarski sodnik napaden na ulicah Aten

Damir Javor Reševalni pas/Twitter
V Grčiji je prišlo do velikega škandala, saj so tamkajšnji huligani napadli taksi s košarkarskimi sodniki. Med trojico sodnikov je bil tudi Slovenec Damir Javor.

Po koncu evroligaške tekme med Panathinaikosom in Barcelono je prišlo do neljubega dogodka, ko so navijači atenskega kluba napadli trojico sodnikov, ki se je s taksijem vračala proti hotelu.

Ob vozniku taksija ter nekdanjem sodniku in predstavniku Evrolige Nikosu Pitsilkasu se je v vozilu v družbi Luigija Lamonice in Emina Mogulkoca znašel tudi slovenski sodnik Damir Javor.

Po poročanju grških medijev naj bi navijači močno poškodovali vozilo ter razbili steklo na oknu, drobci stekla pa so po obrazu grdo porezali Lamonico, ki je pristal celo v bolnišnici, kjer je prestal šivanje v družbi policijske zaščite. 

Luigi Lamonica | Avtor: Profimedia Profimedia

Atenska policija incident zaenkrat še preočuje...

Panathinaikos je sicer na domačem igrišču utrpel poraz z 81:92, navijači pa so očitno mnenja, da so jih sodniki oškodovali.

Našega košarkarskega sodnika Damirja Javorja smo nato dan po incidentu uspešno priklicali na telefon, a zaradi evroligaških pravil, ker nismo dobili odobritve s strani vodstva lige, ni smel komenirati incidenta.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice