Šport > Košarka
5 ogledov

Erazem: Turčija bo pravi preizkus

Erazem se zaveda, do bo tekma s Turčijo pravi preizkus, saj so za zdaj najboljša Žurnal24 main
Ob 21. uri Slovenijo čaka Turčija. "Gre za trenutno najmočnejšo ekipo na tem EP. So v izjemni formi. To bo za nas pravi preizkus, videli bomo, kje smo," pred tekmo trdi Erazem Lorbek.

Med najbolj zaslužnimi za dobre igre Slovenije na tem evropskem prvenstvu je vsekakor tudi starejši iz dvojca bratov Lorbek. Erazem je med najboljšo deseterico prvenstva v kar nekaj statističnih elementih. Med drugim je deveti strelec (15,6 točke na tekmo), osmi skakalec (6,8 skoka) in šesti najnatančnejši po odstotku meta iz igre (54,8 ). Kako pomemben je Erazem za igro slovenske izbrane vrste, pove tudi podatek, da povprečno na srečanje na parketu prebije skoraj 30 minut. Z novim članom Barcelone smo se pogovarjali tudi pred tekmo z Turčijo.

Kako bi ocenili dosedanje tekme Slovenije?
Porabili smo veliko moči, da smo se uspeli prebiti v četrtfinale. Hvala bogu, da nam je to uspelo že pred to zadnjo tekmo s Turčijo. To smo si zaslužili, igramo res dobro. Ta uspeh je še toliko večji, saj nismo imeli slabih tekmecev. Menim, da je skupina E precej lažja od naše. Zaenkrat sem zelo zadovoljen.

Kaj menite o Turčiji?
Gre za trenutno najmočnejšo ekipo na tem evropskem prvenstvu. So v izjemni formi. To bo za nas pravi preizkus, videli bomo, kje smo. Poskušali bomo odigrati svojo najboljšo košarko, svojo igro želimo dvigniti še na višjo raven. To je proti takšni ekipi, kot je Turčija, tudi mogoče doseči.

Tekma proti Turčiji ne odloča več veliko. Boste vseeno igrali na zmago?
S pol moči se ne moreš spopasti niti z najslabšim tekmecem. Vsekakor bomo odigrali stoodstotno, enako pa pričakujem tudi od Turkov. Verjamem, da bo njihov selektor Tanjević igral z vsemi igralci. Bomo pa na koncu videli, kaj bo prinesel končni rezultat.

Koga si želite v četrtfinalu?
Menim, da je do zdaj v drugi skupini najslabše igrala Hrvaška. Ampak imajo dosti več talenta, kot so to uspeli do zdaj pokazati na tem evropskem prvenstvu. Z Grki smo že tudi igrali, so nekaj posebnega. Pravzaprav nam je vseeno, kdo bo naslednji tekmec. Poskušali bomo biti najboljši takrat, ko bo to najbolj potrebno.

Gre lahko Slovenija do konca?
Ne vem. To bi bilo super. Vsako tekmo bomo zagotovo igrali na zmago. Če bomo ponovili predstave iz prejšnjih dvobojev, bomo na koncu vsi zadovoljni.

Imate veliko minutažo. Ali ste utrujeni, imate kakšno lažjo poškodbo?
Vsekakor sem utrujen. Vsi smo. Še kako prav nam pride vsak prost dan. Ta počitek smo si zaslužili, zdaj se bomo v miru pripravili na naslednje tekme. Je pa res, da ima vsak od nas kakšno modrico ali lažjo poškodbo, vendar je to sestavni del takšnega turnirja. Treba je odigrati vsak dan, na to pa smo se prej pripravljali mesec dni in pol. Verjamem, da lahko vse to zdržimo. Res je, da imamo nekaj težav s poškodbami, ampak pomembno je, da vsakdo doda še nekaj k naši igri. Potrebujemo vseh 12 igralcev, ali kolikor nas je že na voljo, vsi pa bomo poskušali pokazati svoj maksimum.

Reprezentanca deluje zelo mirno. Je to delo selektorja in njegovih pomočnikov?

Delno zagotovo. Je pa tudi odraz tega, da dobro igramo in se zdaj udobno počutimo v svoji koži. Je pa res, da  našo košarko lahko še dvignemo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.