Šport > Košarka
78 ogledov

Erazmu ne govorim, kaj naj dela

Radovan Lorbek, Jordi Bertomeu, Janez Rajgelj, Stožice Boštjan Tacol
Erazem Lorbek naj bi sodelovanje na evropskem prvenstvu v Litvi odpovedal zaradi svojega očeta Radovana, ki pa je v pogovoru za zurnal24.si vse očitke zavrnil.

Kakšen je vaš odziv na zadnje dogajanje in številne očitke, namenjene vam in Erazmu?
Tistega, kar je Erazmovo, ne bom komentiral, ampak samo tisto, kar leti name. Rad bi povedal, da nikoli nisem imel nobenega interesa, da bi bil zaposlen na zvezi ali da bi zanjo delal. Bil sem generalni sekretar in trikrat direktor reprezentanc in lahko preverite, da v življenju od košarkarske zveze nisem prejel ne dinarja, ne tolarja, ne evra. Torej, karkoli sem naredil za zvezo, sem naredil zastonj, enako tudi moji otroci, za razliko od ljudi, ki so danes direktorji in so za to najbrž plačani. Nikoli ni nihče dobil nič. Domen in Erazem sta enkrat dobila plačane stroške, ko sta sodelovala na neki dobrodelni prireditvi. Pa še takrat sta morala od tistega plačati davek. Jaz nikoli nisem imel ne želje ne pričakovanj, niti nisem nikoli postavljal zahtev. Kar sem naredil za reprezentanco, je bilo vedno zastonj.

Slišati je tudi očitke, da naj bi tako Erazem kot pred njim Domen sodelovanje v reprezentanci odpovedala, ker ste jima tako predlagali vi.
Domen je odšel na operacijo stopala. Operiral ga je Marko Macura, ki mu je asistiral reprezentančni doktor Slobodan Macura. Žal je to moral narediti, Domen se je s terapijami sicer želel pripraviti in se izogniti operaciji, ampak ni šlo. Kar se Erazma tiče, pa vemo, da se pogovarjamo o enem največjih evropskih igralcev. In podcenjujoče je misliti, da mu lahko naročim, kaj naj dela, ker ne bi bil tako velik igralec, če ne bi imel svoje glave. Kdor pozna košarko in ga gleda, pa verjetno ve, da ima svojo glavo. Vedno pa sem se trudil in se bom še naprej, da bi bili moji fantje v reprezentanci, in so tudi bili. Za Erazma lahko povem, da je od 15. do 27. leta, torej 12 let, razen dvakrat, ko je imel poškodbo, vedno igral za reprezentanco. Ne vem, koliko igralcev je igralo tako veliko. Lahko preverite, saj sam ne poznam statistike. In ni bil le v ekipi, igral je, in to po 40 minut. Zakaj in kako, pa bo moral odgovarjati Erazem, ampak mislim, da je precej jasno, zakaj.

Torej zavračate vse očitke, da stojite za Erazmovo odpovedjo?
Po tej logiki sem jaz tudi zaslužen, da je vedno bil na tekmah. To velja tako za Erazma kot tudi Domna in Klemna. Po tej logiki se ne spomnim, da bi mi kdo dal kakšno nagrado ali medaljo, ker so moji fantje sodelovali. Prej nisem bil zaslužen, da so v reprezentancah, zdaj pa sem kriv, da niso, ali kako?

Omenjala se je možnost, da naj bi vi želeli postati direktor reprezentance oziroma direktor Eurobasketa 2013.
Nikoli nisem imel te želje, niti mi ni nihče ničesar ponujal niti se nisem ponujal sam. Ne želim biti v nobeni kombinaciji v zvezi z organizacijskimi zadevami. Največji greh okoli reprezentance je ta, da se ne združimo vsi, ki smo sposobni karkoli dati ali pomagati. In to zastonj, da ne bo pomote.

Zakaj pa mislite, da se ne morete združiti tisti, ki bi lahko največ naredili za našo reprezentanco?
Mislim, da to ni v interesu košarkarske zveze.

Zakaj?
Ne vem, to je njihovo stališče. To je zaseben fevd ljudi, ki so na zvezi. Tako vse skupaj vidim jaz.

Komentarjev 4
  • 1111 12:33 12.julij 2011.

    a si kdaj slišal za pogodbo, ki je v njej marsikaj napisano...

  • zic 10:49 12.julij 2011.

    Vsak športnik z veseljem igra za Slovenijo, a od reprezentančnega športa v SLO ni mogoče živeti - tam je ekipa skupaj vsega 15 dni na leto. Zato je prav, da ima KLUB kateri te PLAČUJE prednost, pa da se ...prikaži več vi zdaj na glavo postavite in bruhate primitivne kometarje...verjetno ste pa vsi športniki tipa kavč in daljinec v roki!! Sram me je od kod sem, ko berem vaše nizkotne komentarje. Vsak lahko dela kar hoče in se sam odloči kje bo!!!

  • Tadej Tomašič 23:05 11.julij 2011.

    in odgovorjenega je razvidno da ata lorbek bluzi...bedn stric kaj čmo...