Šport > Košarka
22 ogledov

Eurobasket 2013 išče 1000 prostovoljcev

Lipko KZS/www.alesfevzer.com
Prostovoljci so nepogrešljiv del vseh velikih športnih dogodkov. Nič drugače ne bo na evropskem prvenstvu v košarki, ki ga bo gostila Slovenija letos septembra. Po predvidevanjih lokalnega organizacijskega odbora je idealna številka prostovoljcev za skoraj tritedensko tekmovanje okoli tisoč.

Od danes pa vse do 20. aprila lahko vsi zainteresirani prostovoljci oddajo vlogo za opravljanje dela na EuroBasketu 2013. Prijavnica je na spletni strani Eurobasket 2013. Starostna omejitev za prijavo je 18 let, mlajši pa se lahko prijavijo le v skupini in s spremstvom odgovorne polnoletne osebe prek košarkarskih klubov.

Prostovoljci lahko pri organizaciji EuroBasketa 2013 pomagajo na različnih področjih, in sicer v tekmovalnem delu, pri informacijski tehnologiji, delu z mediji, akreditacijah, info točkah, prevozu, usmerjanju občinstva, pri pomoči sodelujočim reprezentancam, promociji, VIP, brisanju parketa, podpori organizaciji ali v navijaških conah.

V prvem delu EP, ki bo potekal v Ljubljani, Celju, Kopru in na Jesenicah, bo v vsakem kraju potrebnih približno 150 prostovoljcev, v drugem delu oziroma zaključku v Stožicah pa še dodatnih štiristo.

Direktor EuroBasketa 2013 Aleš Križnar poudarja, da je prostovoljno delo ključno za uspešno izvedbo velikega tekmovanja. "Prostovoljci so duša in srce vsakega prvenstva ali olimpijskih iger, saj brez njih ni dobre organizacije, njihova pomoč pa je vedno zlata vredna. Prostovoljstvo v Sloveniji sicer še ni tako razvito kot v večjih državah, ki imajo več izkušenj z velikimi tekmovanji, je pa to delo po pripovedovanju vseh, ki so ga že preizkusili, sila zanimivo. Rodijo se nova prijateljstva, pridobijo se izkušnje, hkrati pa je lahko to delo tudi odlična odskočna deska za zaposlitev. Kot organizatorji največjega športnega dogodka v zgodovini države želimo, da se v prostovoljno delo vključi čim več košarkarskih delavcev in klubov po vsej Sloveniji," pravi Križnar. Prostovoljci za svoje delo ne bodo plačani, prejeli pa bodo oblačila in obutev, hrano v času dela, vsi pa bodo tudi nezgodno zavarovani.

Ambasador prostovoljcev je eden najbolj priljubljenih slovenskih košarkarjev vseh časov Marko Milič. "Biti prostovoljec je zelo odgovorno delo, saj s tem pristno predstavljaš svojo državo tujcem. Pomembno je, da vsi vidijo, da se na prostovoljce lahko zanesejo in da imajo smisel za humor," sporoča Milič in v video posnetku poziva ljubitelje košarke, da se prijavijo za prostovoljno delo na EuroBasketu 2013.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.