Šport > Košarka
14 ogledov

Prve vstopnice za EP 18. marca

žreb ep 2013 eurobasket žoga Saša Despot
Košarkarska zveza Slovenije začenja prodajo vstopnic za letošnji domači Eurobasket. Prvi del vstopnic – za začetek bodo ponudili tiste za sklepni del tekmovanja – bodo začeli navijačem prodajati 18. marca, cene pa se gibljejo od štirih evrov za najcenejše v skupini od 5. do 8. mesta pa do 180 evrov za najdražje v finalu.

Predstavniki EuroBasketa 2013 so na današnji novinarski konferenci v Ljubljani predstavili sistem prodaje vstopnic za EP. Prvi val – začel se bo 7. februarja – bo namenjen tujim košarkarskim zvezam, katerih reprezentance so se uvrstile na tekmovanje. Od 1. do 17. marca bodo vstopnice lahko kupovali člani KZS.

Prodaja za splošno javnost pa se bo začela 18. marca. Takrat bodo najprej na voljo vstopnice za odločilne tekme za medalje. Prireditelji so se odločili, da bodo kot prvi doslej na EP ponudili vstopnice za vsako posamezno tekmo in ne dnevnih, ko so velikokrat navijači ostali praznih rok. Vstopnice bo mogoče kupiti izključno prek uradnega prodajalca Eventima ali Turistične agencije Palma skupaj z aranžmaji, za splošno javnost pa jih bo na voljo v prvem delu – tudi v Celju, kjer bo igrala Slovenija – med 4000 in 4500, v drugem in finalnem delu v Stožicah pa med 9.000 in 10.000. Za drugi del EP se bo prodaja začela 1. aprila. Za zdaj pa še ni znano, kdaj se bo začela prodaja za prvi del tekmovanja po skupinah, saj zaradi prenov dvoran še ni znano natančno število sedežev, ki bodo na voljo.

Za čim večjo dostopnost so se prireditelji odločili za dostopne cene, primerljive s tistimi na prejšnjem EP v Litvi. Najnižja cena bo tako le štiri evre za vstopnice 7. kategorije na tekmah za razvrstitev od 5. do 8. mesta. Za prvi del bo treba odšteti najmanj 15 evrov, največ pa 35. V drugem delu se bodo cene gibale od 17 do 55 evrov, v četrtfinalu od 19 do 75, v polfinalu pa od 25 do 120 evrov. Za finale bo treba odšteti od 35 do 180 evrov, za tekmo za tretje mesto pa se bodo cene gibale med 30 in 150 evri.

"Zanimanje javnosti je ogromno"

Slovenija bo vse tekme prvega dela ter morebitnih drugega dela, četrtfinala in polfinala igrala ob 21. uri, razpored drugih tekem pa bo znan v kratkem, po potrditvi Fibe Europe.

"Zanimanje javnosti za vstopnice za EuroBasket 2013 je ogromno; to je nov dokaz, da košarkarski navdušenci prvenstvo že res težko pričakujejo. Natančno smo opredelili vse cene in valove prodaje, edina odprta zadeva je še začetek prodaje vstopnic za prvi del, česar še ne moremo določiti, saj natančnega sedežnega reda dvoran zaradi obnov še nimamo. Ker je do začetka prvenstva še nekaj več kot 200 dni, smo se odločili, da obrnemo sistem prodaje, da bi lahko tako košarkarskim navdušencem že prej omogočili nakup vstopnic za drugi in finalni del v dvorani Stožice," je pojasnil direktor EuroBasketa 2013 Aleš Križnar. Zelo omejen del vstopnic bo na voljo slovenskim klubom, nekaj pa jih bodo uporabili v promocijske namene. Brezplačnih vstopnic bo zelo malo, saj je prihodek od prodaje pomemben del proračuna tekmovanja. Križnar računa, da bodo skupno prodali 250 tisoč vstopnic in z njimi zaslužili med 4 in 4,5 milijona evrov.

Vstopnice bodo v prodaji na prodajnih mestih Eventima in na spletni strani www.eventim.si. Kot je pojasnil Jure Pezdirc, direktor podjetja, bodo karte ustrezno zavarovane pred ponarejanjem, najverjetneje pa bodo omejili tudi možnost prodaje za posameznika – za zdaj se nagibajo k maksimalni številki štiri za posamezno tekmo.

Podjetje EP 2013 d. o. o. pa je danes predstavilo tudi pogodbo s podjetjem BMW Group Slovenija, s katero so določili medsebojno sodelovanje na prvenstvu. Tako bodo prevoze za pomembne goste, uradne prevoze za Fibo Europe in tudi za ekipe izvajali z vozili bavarske tovarne, med EP jih bo tako v te namene po slovenskih cestah vozilo med 70 in 90.

Komentarjev 2
  • Stelix777 11:37 06.februar 2013.

    se strinjam...pa da ne bojo zgubl vse povprek zapored tko k je njihova navada

  • vico 14:02 05.februar 2013.

    sam da bo vzdusje tpravo pa bo.