Šport > Košarka
34 ogledov

Pipan bo vodil Makedonce

Aleš Pipan bo v prihodnje vodil poljsko moško košarkarsko reprezentanco. (Foto: IFP
Aleš Pipan je postal glavni trener makedonske članske košarkarske reprezentance, so danes potrdili na makedonski spletni strani basketball.org.mk. Za Makedonce ni dvomov, da bo njihova izbrana vrsta na eurobasketu v Sloveniji nastopila pod vodstvom slovenskega trenerja, čeprav Pipana še vedno želijo imeti tudi Poljaki.

Makedonska košarkarska reprezentanca je po poročanju makedonskih medijev že dosegla dogovor s Alešem Pipanom, ki bo septembra v Sloveniji dirigiral izbrani vrsti te države na prvenstvu stare celine. Makedonska košarkarska reprezentanca bo novega selektorja uradno predstavila na novinarski konferenci prihodnji teden. In v Makedoniji ni prav nikakršnih dvomov, da bo to mesto prevzel prav Pipan ter poskrbel za vsaj ponovitev velikega uspeha s prejšnjega EP v Litvi, ko je makedonska selekcija osvojila četrto mesto.

Pipana so v Makedoniji lahko že dobro spoznali, saj je od oktobra glavni trener košarkarskega prvoligaša iz prestolnice MZT Skopje, ki uspešno igra tudi v regionalni jadranski ligi. Marjan Lazovski je oktobra lani po le osmih mesecih na položaju odstopil s selektorskega mesta zaradi zdravstvenih razlogov, pred tem je makedonsko selekcijo vodil Marin Dokuzovski, ki pa se ni odločil za podaljšanje pogodbe. Izpraznjeno mesto je tako rezervirano za Slovenca, ki pa se še ni povsem razšel z zdajšnjim delodajalcem. Vsaj sodeč po sporočilih predsednika poljske košarkarske zveze Grzegorza Bachanskega, je Pipan še vedno vodja strokovnega štaba v poljski reprezentanci, ki jo bo vodil na letošnjem eurobasketu. Pred tem je po družabnem omrežju Facebook zaokrožila informacija, da je poljsko izbrano vrsto prevzel Nemec Dirk Bauermann. Slednjo informacijo je objavila agencija GPK Sports Management, ki jo je nato umaknila.

Kot glavni trener je Pipan vodil Maribor, Zagorje, Krko, Zlatorog Laško, Geoplin Slovan, Anwil in Zadar, med letoma 2005 in 2007 pa je bil selektor slovenske reprezentance, ki je pod njegovim vodstvom nastopila na EP 2005, kjer je osvojila šesto mesto, na svetovnem prvenstvu 2006, kjer je osvojila 13. mesto, in na EP 2007, kjer je osvojila sedmo mesto, zatem ga je na mestu selektorja zamenjal Jure Zdovc.

Makedonija bo na EP igrala v predtekmovalni skupini B skupaj z Litvo, Črno Goro, BiH, Latvijo in Srbijo, Poljska pa bo nastopala v skupini C s Slovenijo, Španijo, Hrvaško, Gruzijo in Češko.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.