Šport > Košarka
16 ogledov

Evroliga prevelik pritisk za mlade

Union Olimpija Filipovski Saša Despot
Liga ABA. Danes se začenja jadranska liga; Slovenci ne spadajo med favorite.

“V Ligi ABA se želimo uvrstiti na mesta, ki prinašajo evropska tekmovanja,” je pred začetkom nove sezone dejal trener Olimpije Sašo Filipovski, prvi mož na klopi Krke Aleksander Sekulić pa o ciljih v jadranski ligi meni: “Vemo, kaj prinašajo prva mesta v ligi. Tekmovanje je zaradi tega še pridobilo na pomenu, nekatera moštva pa so se zelo okrepila. Vsekakor želimo biti boljši kot lani, ko smo bili 11.”

Biti prvi ali drugi

Prve tekme bodo danes sicer odigrali Široki in Igokea ter Partizan in Zadar. Poleg črno-belih iz Beograda naj bi se za prvi dve mesti, ki prinašata uvrstitev v Evroligo bojevali še Crvena zvezda, Cedevita in Cibona. Tretje mesto v jadranski ligi bo prineslo dodatne kvalifikacije za najprestižnejše evropsko klubsko tekmovanje, četrto in peto mesto pa igranje v pokalu Eurocup.

Evroliga je zelo daleč

“Zavedati se moramo, da je za nas Evroliga že letos božji dar. Vodstvo tega tekmovanja namreč že več let natančno spremlja položaj našega kluba in ve za vse težave. Trenutno imajo višji proračun tudi klubi, ki igrajo v slabših evropskih tekmovanjih. S tega vidika je tako tudi vprašljivo, če bi nam dovolili nastopanje v Evroligi kljub uvrstitvi na prva mesta. Je pa hkrati Liga ABA še močnejša in težko je pričakovati od mlade ekipe, da bi se spopadla z bremenom, da je treba osvojiti drugo mesto,” je o igranju evroligaških tekem v naslednji sezoni menil Filipovski. “Vsekakor ne bom govoril o tem, da nameravamo osvojiti ligo ali da bomo pri njenem vrhu. Se bomo pa trudili za čim višjo uvrstitev. Favoriti so evroligaška moštva, Crvena zvezda in Radnički, “ pa je dejal Sekulić.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.