Šport > Košarka
26 ogledov

Union Olimpija želi naslov vrniti v Ljubljano

Sašo Filipovski Union Olimpija trening Saša Despot
Konec septembra čaka košarkarje Union Olimpije prva tekma v sezoni 2012/13, glavna cilja prenovljene in pomlajene ljubljanske ekipe pod vodstvom Saša Filipovskega pa je osvojitev državnega naslova in si zagotoviti nastop v evropskih tekmovanjih v prihodnji sezoni.

V uvodnem nagovoru je predsednik Union Olimpije Jani Möderndorfer dejal, da so uspeli poplačati dolg igralcem, a poudaril, da bodo zadeve urejene, ko dolga sploh več ne bo. S tem so tudi izpolnili pogoje za igranje v evroligi. Ljubljansko ekipo bodo v letošnji sezoni sestavljali številni mladi in perspektivni igralci, igralski kader pa je za polovico cenejši, kot je bil v prejšnji sezoni. Trener Olimpije Filipovski je zadovoljen z ekipo, v kateri je veliko novih in mladih igralcev, med katerimi vlada pozitivna energija.

"Lahko rečem, da zares med igralci in štabom vlada močna pozitivna energija. Vsi smo nestrpno čakali na začetek priprav. Ta del trenerskega poklica, ko se izbira ekipa, ko se izbirajo igralci, ima nek žar. Kajti zelo lepo je izbirati igralce in hkrati pripeljati kar nekaj mladih, talentiranih, perspektivnih igralcev, ki so bili nosilci v mladi reprezentanci Slovenije, zadržati igralce, ki trkajo in ki so zelo perspektivni za člansko vrsto, in seveda pripeljati nekaj izkušenih igralcev, ki so pripravljeni igrati timsko, ki so se pripravljeni boriti za klubske barve, za Ljubljano, za Slovenijo. Tu mislim na povratnika Temmuja Rannikka, kapetana ekipe, ki bo s svojim odnosom do dela in obnašanjem na igrišču in izven igrišča doprinesel veliko tej mladi ekipi. Tu je tudi Dylan Page, Američan, ki že vrsto let nastopa v Evropi, v kvalitetnih ligah," je na novinarski konferenci v ljubljanski mestni hiši povedal Filipovski.

Temmu Rannikko Union Olimpija trening | Avtor: Saša Despot Saša Despot
Kar se tiče tekmovalnih prioritet je Filipovski dejal, da bodo njegovi fantje na vsaki tekmi šli na zmago, želi pa videti željo premagati vsakega nasprotnika. V ligi Aba si želijo uvrstitve čim višje, cilj pa so mesta, ki vodijo v evropska tekmovanja. Cilj v državnem prvenstvu ostaja enak kot v prejšnjih sezonah - vrniti naslov v slovensko prestolnico. "Želimo si v Aba ligi priti na mesta, ki uvrščajo v evropska tekmovanja, želimo si osvojiti naslov državnega prvaka, v evroligi pa želimo pokazati zobe tem izredno močnim ekipam v naši skupini in dati vse od sebe in pokazati tej naši zvesti publiki, da se bomo borili za barve in pokazali dobre igre," je o ciljih spregovoril Filipovski.

Ljubljansko ekipo bodo v novi sezoni sestavljali Dominic Waters, Luka Rupnik, Klemen Prepelič, Jaka Blažič, Teemu Rannikko, Sasu Salin, Dino Murić, Aaron Baynes, Dražen Bubnić, Dylan Page, Jan Močnik, Emir Sulejmanović in Alen Omić. Union Olimpija bo prvo tekmo v sezoni 2012/13 odigrala v soboto, 29. septembra, ko se bodo v 1. krogu lige Aba pomerili z Radničkim.

Novost, ki so jo v ljubljanski ekipi uvedli pred prihajajočo sezono, je klubsko članstvo z mnogimi ugodnostmi in popusti. Gre za klubsko članstvo, ki združuje vse navijače KK Union Olimpije in je izključno komercialne narave.

Komentarjev 1
  • vico 22:03 11.september 2012.

    res je prvo prvaka in pol pokazat jaj..