Šport > Košarka
25 ogledov

Dončićev Real začel udarno

Printezis Fernandez Real Madrid Olympiacos EPA
Košarkarji madridskega Reala so na uvodni tekmi novega formata Evrolige na svojem parketu premagali pirejski Olympiacos (83:65), tudi z izdatnim prispevkom Luke Dončića.

Real Madrid je prišel do zgodovinske prve zmage v novi Evroligi, v kateri se bo v letošnji sezoni po ligaškem sistemu merilo najboljših 16 evropskih ekip. Olympiacos je padel v drugem polčasu, vlogo pri zmagi je igral tudi Luka Dončić.

Real je prvo četrtino dobil za sedem (24:17), v zadnjih trenutkih druge pa so se Grki približali (42:40). Do občutnejše prednosti so Španci prišli v tretji četrtini, v zadnji pa še nadgradili prednost (83:65).

Najboljši strelec tekme je bil Sergio Llull z 22 točkami. Dončić je v 17 minutah zbral 11 točk, pet skokov in tri asistence, ukradel je eno žogo in izgubil tri. Zadel je dva od petih poskusov za tri in vseh pet prostih metov. Za Olympiacos je Matt Lojeski dosegel 14, Vassilis Spanoulis pa 12 točk.

Evroliga, 1. kolo:

Real Madrid - Olympiacos 83:65 (24:17, 18:23, 20:13, 21:12)
Llull 22, Dončić 11 (5 sk., 3 as.); Lojeski 14.

Četrtek:
Galatasaray - CSKA Moskva
Emporio Armani Milano - Maccabi Tel-Aviv
Crvena zvezda - Darüşşafaka

Petek:
Unics Kazan - Barcelona
Fenerbahçe - Brose Baskets Bamberg
Panathinaikos - Žalgiris
Baskonia - Anadolu Efes

Dan za varen avto

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.