Šport > Košarka
24 ogledov

Kar 30 tekem v rednem delu

luka dončić Profimedias
Začenja se nekoliko spremenjeno evroligaško tekmovanje, v njem bo nastopilo tudi pet Slovencev.

En teden pred začetkom Fibine lige prvakov se bo začela košarkarska evroliga. Medtem ko bo imela Slovenija v prvem tekmovanju svojega predstavnika, državnega prvaka Helios Suns, jo bodo v najelitnejšem evropskem klubskem tekmovanju zastopali zgolj posamezniki.

Evroliga, ki bo prvič potekal po novem sistemu, torej po vzoru lige NBA, se bo začela danes s tekmo Real Madrid - Olympiacos, nadaljevala pa v četrtek in petek. Šestnajst ekip bo tekmovalo v enotni skupini, kar pomeni, da bo vsak klub od oktobra do začetka aprila odigral trideset tekem. Nato bodo sledila četrtfinala na tri zmage, zmagovalci teh dvobojev pa bodo nastopili na zaključnem turnirju v drugi polovici maja 2017 v Istanbulu.

Slovenijo bo zastopalo pet igralcev. Najmlajši Luka Dončić se bo z Real Madridom predstavil že danes, ostali pa so Alen Omić (Anadolu Efes), Jaka Blažič (Baskonia Vitoria), Aleksej Nikolić (Bamberg) in Zoran Dragić (Emporio Armani Milano).

Naslov prvaka brani CSKA Moskva, razmerja moči pa se v primerjavi s prejšnjo sezono niso bistveno spremenila. Na stavnicah poleg Rusov najvišje kotirata Fenerbahče, poraženec v finalu F4 v Berlinu, ter Real Madrid.

Dan za varen avto

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.