Šport > Košarka
9179 ogledov

Evroliga se je morala opravičiti zaradi hude napake Slovenca

Vasilije Micić Twitter
Napaka slovenskega sodnika je močno vplivala na končni razplet tekme.

Minuli krog Evrolige je dvignil veliko prahu zaradi dvoboja med Monacom in Anadolu Efesom, na katerem je domača ekipa iz kneževine po podaljšku premagala aktualnega prvaka s 95:92. Po končani tekmi se je moralo javno oglasiti celo vodstvo Evrolige.

Tekma bi se namreč lahko razpletla povsem drugače, če bi sodniki v samem zaključku rednega dela tekme dosodili očiten prekršek nad prvim zvezdnikom turške ekipe Vasilijem Micićem.

Pri metu za tri točke sta namreč vanj priletela John Brown in Jaron Blossomgame, toda sodniška trojka, katero je ob španskem in grškem sodniku sestavljal tudi Slovenec Damir Javor, je ostala nema ter oškodovala turško ekipo za tri proste mete vsega šest sekund pred koncem rednega dela tekme.

Damir Javor | Avtor: Twitter Twitter

Obračun seveda kljub ključni sodniški napaki ne bo ponovljen, aktualnemu prvaku pa je lahko v uteho zgolj dejstvo, da je bila Evroliga vsaj toliko poštena, da je priznala napako ter se zanjo opravičila.

"Kar se tiče ugibanj glede meta Vasilije Micića ob koncu četrte četrtine na tekmi med Monacom in Anadolu Efesu, je vodstvo Evrolige ugotovilo..."

"V četrti četrtini je šest sekund pred koncem tekme Efesov Visilije Micić vrgel za tri točke. Met je zgrešil, ob pristanku pa je Monacov John Brown pristal na desni nogi Micića, nato pa je prišlo tudi do kontakta med Monacovim Jaronom Blossomgamom in isto Micićevo nogo. Do tega je prišlo, preden bi z obema nogama pristal na tleh in prekršek ni bil dosojen. To je bilo nepravilno, saj bi morali sodniki dosoditi prekršek John Browna pri metu, kar bi moralo pomeniti tri proste mete za Vasilije Micića, 5,5 sekund pred koncem tekme."

Vasilije Micić | Avtor: Twitter Twitter

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.