Šport > Košarka
383 ogledov

Evropski prvak bo kariero nadaljeval v Krki

Saša Zagorac
Krka je v svoje vrste zvabila še enega evropskega prvaka.

Po Žigi Dimcu bo v Krki zaigral še en slovenski reprezentant, dres novomeškega kluba bo nosil tudi Saša Zagorac. "V klubu smo se odločili, da okrepimo igralski kader na centrski poziciji. Tako bo do konca sezone za nas igral slovenski reprezentant Saša Zagorac," je sporočil predsednik Krke Andraž Šuštarič.

Zagorac je svojo profesionalno pot začel v Union Olimpiji, v karieri pa je igral za številne klube v Avstriji, Španiji, Iranu, Italiji, Bolgariji in Rusiji. To sezono je začel pri madžarskem Sopronu, kjer je do decembrske poškodbe v povprečju dosegal 17,4 koša, 5 skokov in 2 asistenci na tekmo.

"Veseli smo, da smo se uspeli dogovoriti, saj gre za inteligentnega igralca z veliko izkušnjami. Dobro se znajde pod košem, ima pa tudi dober met z razdalje. Verjamemo, da smo z njim veliko pridobili tako v napadu kot v obrambi in da se bo hitro vklopil v ekipo," pa je dejal trener Simon Petrov.

Zagorac je nastopil tudi na reprezentančni tekmi proti Belorusiji, ki jo je slovenska izbrana vrsta izgubila z 92:93. Dosegel je 13 točk.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.