Šport > Košarka
125 ogledov

Fifa preiskuje farsično tekmo med Brazilijo in Argentino

messi Epa
Tekma je bila zaradi kršitev odlokov v zvezi z omejevanjem koronavirusa prekinjena že po nekaj minutah.

Svetovna nogometna organizacija (Fifa) je izrazila obžalovanje zaradi dogodkov na prekinjeni tekmi južnoameriških kvalifikacij za SP med Brazilijo in Argentino. Kot poroča francoska tiskovna agencija AFP, je krovna zveza začela preiskavo.

Težko pričakovan južnoameriški nogometni derbi je bil prekinjen po šestih minutah igre, ko so na igrišče prikorakali brazilski zdravstveni inšpektorji.

Neymar Leo Messi Brazilija Argentina Conmebol Foto Šport Kakšen kaos: uradniki prekinili tekmo, Messi in kolegi odkorakali!

Ti so gostujoči ekipi očitali kršitev protikoronskih pravil, ker naj bi štirje igralci Argentine v Brazilijo pripotovali iz Velike Britanije. Zaradi tega bi morali obvezno v karanteno, a po trditvah Anvise so raje navedli napačne podatke o njihovem gibanju v zadnjih dveh tednih, da bi lahko nastopili.

Dogajanje bo zdaj preiskala Fifa, ki je v izjavi za javnost izrazila obžalovanje zaradi prekinitve derbija. Ta je že prejela prve informacije od sodnikov na tekmi in bo zbrala še ostale podatke pred odločitvijo o ukrepih, poroča AFP.

Brazilski zdravstveni uradniki ostajajo neomajni glede njihovega ukrepanja kljub dvomom o tem, zakaj so za ukrepanje čakali vse do začetka tekme, saj so Argentinci pred tem bili že tri dni v državi. "Do te točke smo prišli, ker vse zahteve Anvise niso bile izpolnjene," so zapisali.

lionel messi Popoln kaos Šport Messi udaril po zdravstveni stroki: "Zakaj zdaj? Zakaj sredi tekme?"
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.