Šport > Košarka
15 ogledov

Filipovski: ''Lahko presenetimo''

Union Olimpija Filipovski Saša Despot
V jadranski ligi ABA se tekmovanje začenja tudi za slovenske predstavnike. Union Olimpija bo gostovala pri Radničkem, medtem ko se bodo košarkarji Krke pomerili s Szolnoki Olajem. Novomeščani so pred tekmo optimistični, Ljubljančani pa upajo na presenečenje.

''Radnički je ekipa, ki goji hitro igro, dosega veliko košev. Izbrali so igralce, ki jim ravno takšna igra ustreza. Premagajo lahko vsako ekipo v tej ligi. Moramo zelo dobro igrati v obrambi in se izkazati tudi v skoku. Če bomo osredotočeni vso tekmo in bodo igralci opravili dogovorjeno, verjamem, da lahko presenetimo tudi favorizirani Radnički,'' je pred današnjim gostovanjem v Kragujevcu menil trener Olimpije Sašo Filipovski. Tekma se bo začela ob 17. uri (prenos na Šport TV 1). Zanimivo bo tudi tri ure pozneje v Podgorici, kjer bo Budućnost gostila enega izmed favoritov tekmovanja – Cedevito. To bo v tej sezoni vodil slovenski selektor Božidar Maljković.

Lažje delo imajo na papirju košarkarji Krke. Ti se bodo jutri pomerili z novincem v jadranski ligi. Szolnoki Olaj bo proti Novomeščanom zaigral ob 18. uri, tudi to tekmo pa bo prenašal Šport TV. ''Menim, da nas bo zmaga nad Olimpijo v superpokalu ponesla naprej. Dosegli smo več kot 80 točk, kar nam v pripravljalnih dvobojih ni uspevalo. Zdaj gremo lahko optimistično v sezono,'' je razmišljal 
Domen Lorbek.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.