Šport > Košarka
18 ogledov

"Zmaga nas bo ponesla"

Pavić Lorbek Lučić Murić Klobučar Vladović Kastrati Golemac Rojc Lalić Krka Olim KZS/www.alesfevzer.com
Tekma slovenskega superpokala med Krko in Union Olimpijo je postregla z zanimivo košarko in zmago Novomeščanov. Kaj se je dogajalo v Grosupljem, si lahko ogledate tudi v spodnjem videu.

"Skozi celotno srečanje sem se kar mučil, dobro so se pripravili name. Zmagal je ekipni duh. Že v prvem polčasu smo dobro odigrali tistih 17 minut, ko smo povedli za deset točk, a se je Olimpija vrnila s tremi trojkami. Nismo našli rešitve za Jako Blažiča, ki nas je ubijal s protinapadi. Na koncu sem pa res zadel nekaj pomembnih metov za tri točke in skupaj smo tekmo pripeljali do željenega konca," je bil sicer po dvoboju zadovoljen prvi strelec Krke Domen Lorbek, ki je dosegel 17 točk.

Volčič Pavič Krka Union Olimpija superpokal Grosuplje | Avtor: KZS/www.alesfevzer.com KZS/www.alesfevzer.com
Po mnenju mnogih je velik delež k zmagi Novomeščanov prispevala izključitev Avstralca Arona Baynesa, ki je bil izključen po prerivanju s centrom Krke Juretom Lalićem. "Pokazali smo, da smo prava ekipa. Takrat smo stopili skupaj v obrambi, jo odlično odigrali in mislim, da zasluženo zmagali, je še dejal Lorbek in dodal: "Menim, da nas bo ta uspeh ponesel. Ravno zaradi tega je bila ta tekma pomembna. Predvsem s psihološkega vidika. Dosegli smo več kot 80 točk, kar nam v pripravljalnih dvobojih ni uspevalo. Zmaga nas lahko le ponese naprej, zdaj gremo lahko optimistično v sezono."

Krka bo prvo tekmo v ligi ABA odigrala v nedeljo proti madžarskemu moštvu Szolnoki Olaj, Union Olimpija pa bo že dan prej gostovala pri radničkem. Obe tekmi bo prenašala televizija Šport TV.

"Treba se bo pobrati"

Pri Ljubljančanih je bil na superpokalni tekmi sicer v napadu najbolj razpoložen Jaka Blažič s 25 točkami. "To je bila naša prva uradna tekma v sezoni, bilo smo izjemno motivirani. Tako kot na vsakem dvoboju, ki prinaša lovoriko. Ta superpokal smo zdaj na žalost izgubili. Želeli smo Krki vrniti tudi za poraz v minulem prvenstvu, vendar nam ni uspelo. Treba se bo hitro pobrati, saj se prava sezona za nas začne v soboto, ko bomo odigrali prvo tekmo v liga ABA, nato pa sledijo tudi evroligaški dvoboji," je po porazu dejal Blažič. Tako kot trenerja Saša Filipovskega je razočarala igra v obrambi: "Dobili smo preveč točk, rezultat je bil previsok. Igra je bila lepa, atraktivna za gledalce, a za nas takšna predstava ni dobra. Kot vedno smo se pripravljali na tekmeca, skušali ugotoviti njegove dobre strani, vendar jih tokrat nismo znali zaustaviti. Učimo se in prepričan sem, da bomo naslednjič že boljši."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.