Šport > Košarka
22 ogledov

Prvi veliki boj sezone

Lorbek in Murič Anže Petkovšek
Superpokal. Novomeščani na uvodni tekmi sezone lovijo že tretjo zaporedno zmago.

“Zagotovo je superpokal zelo pomembna tekma in pravi uvod v novo sezono, na katerem bomo šli na zmago, ki bi nam prinesla lepo popotnico za naprej. Nismo še na tisti ravni, na kateri bi si želeli biti, a to je normalno, saj je ekipa nova. Želimo si igrati še hitrejšo košarko, kot jo zdaj,” je pred prvim velikim obračunom v sezoni med Krko in Union Olimpijo optimističen Domen Lorbek, ki je v prestopnem roku okrepil trikratne zaporedne državne prvake iz Novega mesta. Ti so v zadnjih dveh sezonah osvojili tudi superpokalno lovoriko. Tokrat bo tekmo gostilo Grosuplje.

Možnosti so 50 : 50

“Superpokal Slovenije je lepa priložnost, da se ekipi Krke in Olimpije predstavita širši slovenski javnosti, ki bo lahko videla zelo spremenjeni moštvi. Na tekmi bodo gledalci tako že lahko videli določene smernice, kako bosta ekipi igrali v tej sezoni,” je dejal trener Krke Aleksander Sekulić in dodal: “Seveda pa si želimo premagati Olimpijo. Uvod v sezono bi bil z zmago drugačen.”

Prav tako kot Sekulić tudi prvi mož na klopi zmajev Sašo Filipovski meni, da tokrat možnosti za uspeh v odstotkih znašajo 50 : 50. “Jasno pa je, da niti Krka niti Union Olimpija v tem trenutku še nista popolnoma uigrani in pripravljeni za vrhunsko raven, saj je to šele začetek sezone. Superpokal bo tako ponudil dobro oceno trenutnega stanja in bo dober pokazatelj, kako smo delali v pripravljalnem obdobju,” dodaja Filipovski.

Dvoboj se bo začel ob 20. uri (prenos na TVS 2).

Mini intervju: Dino Murić

Kako bi ocenili pripravljenost Olimpije tik pred sezono?

Menim, da smo dobro pripravljeni. Tudi to superpokalno tekmo želimo zmagati, uspeh na prvi pravi tekmi sezone koristi vsaki ekipi. Samozavest se lahko zelo dvigne, pozitivna energija pa lahko pripomore do uspeha tudi na naslednjih dvobojih.

Se z bratom Edom provocirata pred takšnimi tekmami?

Ne. Mogoče on, ker je mlajši. Zdaj je že drugače, saj sva drug proti drugemu odigrala že kar nekaj tekem. To je le še dvoboj kot vsak drug. Oba želiva le pomagati svojemu moštvu do zmage, sva predvsem profesionalca. Zbadanja je zdaj precej večpo tekmi kot pa pred njo. Včasih je bilo ravno obratno.

Kdo bo po tej tekmi zbadal drugega?

Ne vem. Vem le, da bo eden od bratov Murić domov prinesel naslov.

Krka lahko pride do hat-tricka pri naslovih superpokala.

Oni gredo na hat-trick superpokala, mi pa potem pokala. S tem se ne ubadamo. Pomembna je le naša igra. Dobro se bomo pripravili in naredili vse za zmago.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.