Šport > Košarka
257 ogledov

Fučka dobil službo na Siciliji

Gregor Fučka Youtube Gregor Fučka.
Gregor Fučka, v Kranju rojeni košarkar, ki je z Italijo leta 1999 postal evropski prvak, je sprejel trenersko službo na Siciliji.

Šestinštiridesetletni nekdanji slovenski center in nekdanji italijanski košarkarski reprezentant Gregor Fučka je po poročanju portala Sportando prevzel naloge pomočnika glavnega trenerja v drugoligaškem košarkarskem klubu Trapani.

Fučka je kariero začel v kranjskem Triglavu, potem pa je do leta 1990 igral za ljubljansko Olimpijo. Temu je sledila selitev v Italijo in igranje za Trst, Milano ter Fortitudo. Ob selitvi v Trst je prevzel italijansko državljanstvo, njegov oče je zamejski Slovenec, in z reprezentanco zahodnih sosedov Slovenije je leta 1999 osvojil naslov evropskega prvaka.

V svoji karieri je 215 centimetrov visoki center, ki sta ga krasili izjemna tehnika in gibljivost, branil barve španske Barcelone, s katero je osvojil Evroligo, in Girone ter italijanske Rome, zadnji sezoni kariere pa je preživel v Pistoii. Po koncu bogate kariere leta 2011 se je podal v trenerske vode in prevzel skrb za individualno pripravo mladih košarkarjev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.