Šport > Košarka
931 ogledov

Hitro preboleli poraz proti Hrvatom

Anthony Randolph Slovenija Ukrajina KZS/Twitter
Slovenska košarkarska reprezentanca se je vrnila v zmagovalni ritem.

Košarkarska reprezentanca Slovenije se je vrnila v zmagovalni ritem. Potem ko je v soboto morala priznati premoč izbrani vrsti Hrvaške, je v drugem nastopu na pripravljalnem turnirju v Opatiji premagala Ukrajino (78:67).

Za izbrance selektorja Igorja Kokoškova je bila to peta od osmih prijateljskih tekem v pripravah za evropsko prvenstvo, ki se bo v Helsinkih začelo 31. avgusta. Naslednji dve jih čakata v petek in soboto v Izraelu proti domači reprezentanci ter Turčiji, zadnja odprta za javnost pa bo povratni obračun s Hrvaško 24. avgusta v Stožicah.

Luka Dončić Proti Hrvatom Šport Zgrešeni 'zicer' za podaljšek

Slovenija je nastopila z dvanajstimi igralci; Saša Zagorac je manjkal zaradi bolečin v hrbtu, Žan Mark Šiško je zbolel, Vlatko Čančar pa še okreva po zvinu gležnja na turnirju v Mariboru.

Za razliko od sobotne prave prvenstvene tekme s Hrvaško je imel obračun z Ukrajino precej manj tekmovalnega žara. Slovenskim fantom se je delno poznala utrujenost, tudi tekmec ni bil razlog za visoko motivacijo, hkrati pa je selektor Kokoškov nekoliko večjo minutažo namenil igralcem, ki na preteklih tekmah niso dobili veliko priložnosti.

Goran Dragić Adidas Slovenija Nov opremljevalec Šport Slovenske reprezentance z novimi dresi

Slovenija je vodila vseh štirideset minut, v drugi četrtini že s 16 točkami naskoka, ob menjavah in nekaj kriznih minutah v zaključku prvega polčasa pa je razlika ob odmoru skopnela na 38:31. Tudi v nadaljevanju je bila igra Slovenije nepovezana, čustveno prazna ter brez prave agresivnosti v obrambi in pod obročema, tako da so Ukrajinci zlahka držali priključek (70:65). Šele v zadnjih petih minutah so Luka Dončić in soigralci naredili razliko, ki jim je vsaj na papirju prinesla prepričljivo zmago.

V zadnjih tekmah najboljši strelec Slovenije, ki je še enkrat več izgubila skok in vrgla kar 34 trojk, Luka Dončić je tokrat dosegel 8 točk (8 skokov, 4 podaje) in zadel le dva meta iz igre (2:10). Goran Dragić (5 točk) v drugem polčasu sploh ni stopil na parket, dvomestne številke pa so imeli Jaka Blažič (14 točk, 5 skokov), Edo Murić (13 točk, 6 skokov) ter Klemen Prepelič in Žiga Dimec, ki sta dosegla po deset točk.

"Napredujemo korak po korak in to se vidi iz tekmo v tekmo. Zdaj smo močnejši še za Randolpha, ki se je vrnil s poroke v ZDA, tako da bo šla naša krivulja le še navzgor. Te uvodne tekme nam služijo za analizo in nam pokažejo, kaj moramo še popraviti, da bomo na evropskem prvenstvu v optimalni formi."
Jaka Blažič

Prijateljska tekma:

Slovenija - Ukrajina 78:67 (23:13, 15:18, 24:27, 16:9)
Blažič 14 (5 sk), Murić 13 (6 sk); Pustovji 13.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.