Šport > Košarka
19 ogledov

Garnett in Pierce prvič ugnala Riversa

lamarcus aldridge Reuters
V severnoameriški košarkarski ligi NBA sta bila ponoči dva dvoboja, v obeh so slavili domači košarkarji.

Portland Trail Blazers so bili s 111:104 doma boljši od Houston Rockets, Brooklyn Nets pa so s 102:93 pod domačima obročema premagal Los Angeles Clippers. Moštvi Phoenix Suns Gorana Dragića in New York Knicks Bena Udriha sta počivali.

Portland je dosegel 19. zmago v sezoni in je sedaj drugi v ligi za Indiano. Odločala je zadnja četrtina, v kateri so gostitelji tekmece nadigrali s 35:28. Najbolj se je v domači zasedbi izkazal LaMarcus Aldridge, ki je zbral 31 točk in kar 25 skokov, v ekipi Houstna pa je Dwight Howard nanizal 32 točk in 17 skokov.

Garnett: Nihče ni popoln, a Doc je blizu

Brooklyn je doma ugnal vodilno ekipo pacifiške skupine in prvič v tej sezoni dosegel tri zaporedne zmage. Joe Johnson in Andray Blatche s po 21 točkami sta bila najučinkovitejša igralca domačih, Paul Pierce (10) in Kevin Garnett (2) pa sta prvič igrala proti nekdanjemu trenerju Docu Riversu.

"Nihče ni popoln, toda za Doca lahko rečem, da je blizu temu. Hvalažen sem, da je prišel v moje življenje in mi pomagal, ko mi je bilo najtežje," je dejal Garnett, ki se je pred tekmo ponovno zahvalil Riversu, ki je bil njegov mentor ne le na igrišču, ampak tudi nasploh v življenju.

Pierce, Garnett in Ray Allen so bili jedro Bostona, ki je pod taktirko Riversa leta 2008 osvojil naslov prvaka NBA. Garnett in Pierce sta julija letos prestopila v Brooklyn, mesec dni po tem, ko je Rivers po devetih letih, ki jih je preživel ekipi Celtics, prevzel Clippers.

Liga NBA, rezultati:

Portland Trail Blazers : Houston Rockets 111:104
Brooklyn Nets : Los Angeles Clippers 102:93

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.