Šport > Košarka
20 ogledov

Gasol vodil Grizlije do druge zmage

memphis grizzlies marc gasol Reuters
Košarkarji Memphis Grizzlies in Indiana Pacers so v konferenčnem polfinalu severnoameriške lige NBA ubranili prednost domačega terena in povedli v zmagah z 2:1. Memphis je v boju na štiri zmage na zahodu zahvaljujoč 20 točkam Marca Gasola s 87:81 premagal Oklahoma City Thunder, na vzhodu pa je bila Indiana z 82:71 boljša od New York Knicks.

Na tekmi v Indianapolisu je blestel "orjak" Roy Hibbert, ki je dosegel svoj strelski rekord končnice s 24 točkami, temu dosežku pa je dodal še 12 skokov. George Hill je k zmagi prispeval 17 točk. "Na parket smo prišli odločno in v naših glavah ni bilo ničesar drugega kot zmaga," je dejal Hibbert, ki se je spet izkazal. "Vesel sem, da so se tudi meni stvari končno 'poklopile'. Vsak dan trdo delam, saj si želim postati čim bolj vsestranski košarkar," je dodal Hibbert.

Superzvezdnik Newyorčanov Carmelo Anthony je dosegel 21 točk, vendar je bil edini kratkohlačnik, ki je dosegel več kot devet točk, za nameček pa je zgrešil svojih zadnjih sedem metov zapored. "Vsakič, ko Carmelo zgreši met na koš, sem šokiran," je priznal trener Indiane Frank Vogel.

"Dejstvo je, da smo tekmo izgubili, ker nismo zadevali. Z zgolj 71 točkami pač ne moreš premagati nikogar," je bil po tekmi slabe volje Anthony. J.R. Smith, ki je obolel za gripo, je zbral devet točk ob metu iz igre 4-12, Raymond Felton je metal 1-8, Iman Shumpert pa 3-10.

Za Indiano je odlično tekmo odigral še Paul George, ki je dosegel 14 točk, osem skokov, osem podaj in pet ukradenih žog, ob tem pa je odlično pokril Anthonyja. David West je k zmagi dodal 11 točk in 12 skokov.

V Memphisu je Katalonec Gasol 16 od svojih skupno 20 točk dosegel v drugem polčasu in popeljal grizlije do skupnega vodstva v zmagah z 2:1. Mike Conley je dodal 14 točk. Zvezdnik Oklahome Kevin Durant je sicer dosegel 25 točk, a le dve v zadnji četrtini, ko je v zadnji minuti zgrešil koš in dva prosta meta.

Liga NBA, končnica, drugi krog:

Vzhod

Indiana Pacers : New York Knicks 82:71 /1:2/
Hibbert 24, Hill 17; Anthony 21, Shumpert 8

Zahod

Memphis Grizzlies : Oklahoma City Thunder 87:81 /2:1/
Gasol 20, Conley 17, Allen 17; Durant 25, Jackson 16

/X:Y/ - izid v zmagah; igrajo na štiri

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.