Šport > Košarka
15 ogledov

Ginobili z blokom pokopal Rakete

Manu Ginobili EPA
San Antonio Spurs so v polfinalu končnice zahodne konference po podaljšku premagali Houston Rockets s 110:107 in zdaj v zmagah vodijo s 3:2.

V dvorani AT&T se je z 22 točkami izkazal Kawhi Leonard, izkušeni Manu Ginobili pa je suvereno blokiral Jamesa Hardena, ko je ta z metom za tri točke v zadnjih sekundah podaljška skušal tekmo izenačiti.

Devetintridesetletni Argentinec je ob tem pokazal vso svoje znanje, Harden pa, čeprav je bil s 33 točkami prvi strelec svoje ekipe, ni imel najboljšega večera. Zvezdnik je v statistiko vnesel trojnega dvojčka, a v podaljšku ni našel recepta, kako ugnati razpoložene Spurse. Od 15 poskusov za tri točke je bil uspešen le štirikrat.

Za Houston so deset ali več točk dosegli še trije košarkarji, Patrick Beverley je k izkupičku prispeval 20 točk, Ryan Anderson 19, Eric Gordon pa deset. San Antonio si je lepo razdelil točkovno bero, Ginobilli je tekmo končal z 12 točkami, prav toliko jih je prispeval Jonathan Simmons, LaMarcus Aldridge jih je dodal 18, Danny Green 16, Patty Mills pa 20.

Zmagovalca tega dvoboja čakajo prvaki iz leta 2015 in lanski finalisti Golden State Warriors, ki so v drugem konferenčnem polfinalu že v ponedeljek z gladkih 4:0 v zmagah odpravili Utah Jazz.


Liga NBA, izidi:

Zahod

San Antonio Spurs - Houston Rockets 110:107 (podaljšek)
- San Antonio vodi s 3:2 v zmagah.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.