Šport > Košarka
20 ogledov

Goran Dragić je številka ena Phoenix Suns

Goran Dragić ob dvoboju s Kobejem Bryantom v končnici lanske sezone NBA. (Foto: Žurnal24 main
Slovenski košarkarski reprezentant Goran Dragić se je v velikem slogu vrnil v Phoenix Suns. Pri zasedbi iz Arizone, kjer je Ljubljančan leta 2008 tudi začel svojo kariero v severnoameriški poklicni ligi NBA, bo v štirih letih zaslužil 30 milijonov dolarjev, na današnji novinarski konferenci pa je predstavil tudi dres s številko ena.

"V Phoenix se je vrnil povsem drugačen Dragić. Zdaj sem povsem drugačen košarkar in drugačna oseba od tiste, ki je v Phoenixu naredila prve korake v ligi NBA. To je tudi eden od razlogov, zakaj sem izbral številko ena. Menim, da je to prava številka zame. Na začetku svoje poti v ZDA sem bil še neizkušen, slabo sem poznal tukajšnjo kulturo in jezik. Bilo je težko, zdaj se v Phoenixu počutim kot doma," je na današnji novinarski konferenci med drugim dejal Dragić.

Ljubljančan je leta 2008 zaigral za Phoenix, kot rezervni organizator igre pa je dve leti in pol nastopal za takrat nedotakljivim Kanadčanom Stevom Nashem. Lanskega februarja je zamenjal okolje in se odpravil v Houston, kjer se je povsem uveljavil, po svoji vrnitvi v Phoenixu pa bo poskušal zapolniti vrzel po odhodu legendarnega Nasha k Jezernikom iz Los Angelesa.

Takoj po prihodu v Phoenix mu je prijazen nasvet ponudil prav Nash. ''Fant, počakaj na svojo priložnost. Dobil boš samo eno ali dve in moraš jih izkoristiti,'' je našemu košarkarju ob prvem prihodu k Sunsom povedal Američan. ''Veliko ljudi meni, da če Goran ne bi zapustil našega kluba, ne bi nikoli imel priložnosti resnično raztegniti svojih kril. Navdušeni smo nad njegovo vrnitvijo. Star pregovor pravi, da je treba priznati svoje napake, od njih profitirati in jih odpraviti,'' pa je povedal predsednik košarkarskega kluba iz Arizone Lon Babby.

Eden glavnih razlogov, da se je slovenski košarkar odločil za vrnitev k Sunsom, čeprav so ga z vabljivimi ponudbami snubili v Charlottu, Torontu in Houstonu, je trener Alvin Gentry, ki ga Dragić imenuje kar ''drugi oče''. ''Njegova samozavest je na vrhuncu. V tej ligi je to izrednega pomena. Občutek ima, da pripada in da lahko igra proti komurkoli v ligi NBA. Na njem mi je najbolj všeč njegova tekmovalnost, ker odraža to, kar si želimo ustvariti v klubu,'' je povedal Gentry.

houston rockets dallas goran dragić | Avtor: EPA EPA
"Po odhodu iz Phoenixa v Houston sem dobil več priložnosti za dokazovanje, večja minutaža pa mi je prinesla tudi večje zaupanje v lastne sposobnosti. Po mojem odhodu iz Phoenixa ni bilo nobenih zamer do vodstva kluba. Odhod je le pospešil moj košarkarski razvoj, dokazal sem svoje sposobnosti," je dodal Dragić, ki je v minuli sezoni odigral 28 tekem v začetni postavi Houstona, na njih pa je v povprečju na tekmo dosegel 18 točk, 8,4 podaje in 1,82 ukradene žoge. Kmalu se bo vrnil tudi v domovino, kjer bo 24. julija v novem Telemachovem showroomu na Mestnem trgu 23 v Ljubljani pripravil tudi novinarsko konferenco za slovenske medije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.