Šport > Košarka
86 ogledov

Goran Dragić se z zvezdnikom pogovarja v srbščini

Chris Bosh Goran Dragić Miami Heat EPA
Slovenski reprezentant je razkril, da se z večkratnim prvakom lige NBA Chrisom Boshem pogovarja v jeziku svojega očeta.

Organizator igre Goran Dragić trenutno celi poškodbo in se pripravlja na vrnitev v dres Miami Heat. Precej hujše težave ima njegov soigralec Chris Bosh, ob Dwaynu Wadu in LeBronu Jamesu najzaslužnejši tvorec zadnjih dveh šampionskih sezon (2012, 2013) moštva s Floride.

Zaradi krvnega strdka, nevarnega za življenje, bo najbrž izpustil še drugo sezono zapored, pod vprašajem je tudi nadaljevanje kariere.

Bosh ni edini "učenec"

Na Floridi se ob angleščini pogosto uporablja španščina in Dragić, ki je igral tudi na španskih parketih, obvlada oba jezika. Poleg slovenščine pa Ljubljančan tekoče govori tudi srbsko - jezik domovine njegovega očeta. In prav srbščina je jezik, v katerem občasno govori z Boshem.

"S soigralci govorim slovensko, pa tudi srbsko, če kdo to želi. To je storil Chris Bosh. On pozna veliko srbskih igralcev. Včasih malce govori srbsko, jaz pa mu odgovorim. Poleg njega se rad česa nauči tudi Justice Winslow," je ameriškim medijem razkril Dragić.

Goran Dragić je pred prihodom v Miami nastopal za Ilirijo, Slovan, Olimpijo, Baskonio, Murcio, Phoenix Suns in Houston Rockets.

Komentarjev 2
  • polkainmajolka 19:27 18.november 2016.

    Kaj Dragič se ne zna pogovarjat v slovenskem jeziku?

  • d 19:30 17.november 2016.

    sj dragić ne zna srbsk