Šport > Košarka
11 ogledov

Grd zvin Anthonyja

Carmelo Anthony Reuters
Carmelo Anthony je v severnoameriški košarkarski ligi NBA v dvorani Madison Square Garden pomagal svoji ekipi New York Knicks do zmage s 116:107 nad Los Angeles Lakers.

Carmelo Anthony je zbral 30 točk, od tega kar 22 v prvi četrtini, nato pa je moral v tretji zaradi poškodbe gležnja s parketa. Kratkohlačniki so prišli še do devete domače zmage zapored.

Anthony je po polovici tretje četrtine grdo padel in si zvil gleženj, zato so ga pospremili v slačilnico. Ni se več vrnil v igro, kratkohlačniki pa so vseeno zlahka odbili pritisk jezernikov, ki so še vedno brez Steva Nasha in Pauja Gasola, in slavili novo domačo zmago. Raymond Felton je k zmagi dodal 19 točk in osem podaj, Tyson Chandler in J.R. Smith pa sta vsak k zmagi prispevala po 18 točk. Za Knicks je bila to tretja zmaga zapored, skupno pa osma v zadnjih devetih tekmah.

"Danes sem bil v svojem svetu. Bila je ena tistih tekem, ko enostavno čutiš, da bo šlo vse po načrtih. Dober občutek sem imel že od vsega začetka in tudi moji soigralci so ga čutili," je o izjemnem dosežku v uvodni četrtini dejal Anthony in dodal: "Želel sem si zmago. Želel sem premagati jezernike, še posebej pa sem si želel ubraniti domače igrišče. Ni šlo za Mika (D'Antonija, nekdanjega trenerja New York Knicks, op. STA). Želel sem si le zmagati in ohraniti domači parket nedotaknjen."

Pri jezernikih, ki so doživeli še četrti zaporedni poraz, je Kobe Bryant dosegel 31 točk, pobral deset žog pod obročema in soigralcem razdelil šest podaj. Dwight Howard je dodal 20 točk in sedem skokov, Metta World Peace pa 23 točk in šest skokov. Trener Los Angelesa Mike D'Antoni se je prvič vrnil v Madison Square Garden, odkar je marca lani odstopil s trenerskega položaja pri newyorški ekipi.

Do domačih zmag sta prišli še dve ekipi; Atlanta Hawks so s 113:90 premagali Charlotte Bobcats, Portland Trail Blazers pa so bili z 98:90 boljši od San Antonio Spurs. V dvorani Philips Arena v Atlanti je Devin Harris dosegel 20 točk s klopi, sokoli pa so prišli do zanesljive zmage nad Charlottom; vmes so vodili že za 28 točk. Josh Smith je k zmagi dodal 18 točk, Ivan Johnson pa 16 in osem skokov. To je bila za košarkarje Atlante še 11. zmaga v zadnjih 13 tekmah.

V Portlandu pa je novinec Damian Lillard z 29 točkami dosegel strelski rekord kariere in pomagal svoji ekipi do zmage nad San Antoniom, ki je to sezono izgubil le šest tekem. LaMarcus Aldridge je k zmagi dodal 22 točk, J.J. Hickson pa je zbral 12 točk in 12 skokov. Prvi strelec ostrog je bil Tony Parker z 21 točkami.

Liga NBA, izidi:
New York Knicks : Los Angeles Lakers 116:107

Atlanta Hawks : Charlotte Bobcats 113:90

Portland Trail Blazers : San Antonio Spurs 98:90

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.